22.6.10

21:30: Ελλάδα-Αργεντινή και Νιγηρία-Νότια Κορέα


Μουντιάλ: Η πιο μεγάλη πρόκληση για την Εθνική

Τελικα: Μεξικό-Ουρουγουάη 0-1 και Γαλλία-Ν.Αφρική 1-2
Τελευταία ενημέρωση: 
Η πιο μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Ελλάδος μετά τον αξέχαστο και ιστορικό ευρω-τελικό της 4ης Ιουλίου 2004 είναι η αποψινή. Στο ορεινό Πολοκουάνε, που σημαίνει “τόπος ασφάλειας”, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιχειρήσει να κάνει το βράδυ (21:30) τη μεγάλη υπέρβαση απέναντι στην πιο θεαματική, ίσως, ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή, την Αργεντινή του Μέσι. Σημερινά τελικά αποτελέσματα: Μεξικό-Ουρουγουάη 0-1 (43' Σουάρες) και Γαλλία-Ν.Αφρική 1-2 (70' Μαλουντά - 20' Κουμάλο, 37' Μφέλα). Με 10 η Γαλλία, αποβλήθηκε στο 25' ο Γκουρκίφ. Προκρίθηκαν Ουρουγουάη και Μεξικό.

Υπέρβαση που μπορεί να έρθει αν οι διεθνείς κάνουν το “παιχνίδι της ...
ζωής τους” όπως είπε χτες και ο Ρεχάγκελ. Πιθανώς όμως ακόμα κι αυτό να μην φτάσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε ποδοσφαιριστές της κλάσης ενός Μέσι, ενός  Αγουέρο και Μιλίτο.

Η Εθνική ωστόσο δεν κρατά την υπόθεση-πρόκριση στα χέρια της. Μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και με νίκη επί της Αργεντινής, αν την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν κερδίσει και η Νότια Κορέα τη Νιγηρία. Διαβάστεεδώ τα σενάρια πρόκρισης και αποκλεισμού με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων στους δυο αγώνες,

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στους 8 ομίλους. Τα ματς των 14:30 καταργούνται και θα βλέπουμε δυο αγώνες στις 17:00 και άλλους δυο στις 21:30.

Στο αυριανό πρόγραμμα του Μουντιάλ κρίνεται η πρόκριση στον 3ο και 4ο όμιλο. Τα παιχνίδια:

*17:00, Σλοβενία-Αγγλία στο Πορτ Ελίζαμπεθ
*17:00, ΗΠΑ-Αλγερία στην Πρετόρια
*21:30, Γκάνα-Γερμανία στο Γιοχάνεσμπουργκ
*21:30, Αυστραλία-Σερβία στο Νέλσπρουιτ

enet