3.5.10

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩN


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.


ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. 

«Βγαίνω έξω και ακούω τον κόσμο να λέει το εξής, κάτι που εμένα με ενοχλεί: “Οι 300 της Βουλής” . Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα πρέπει να αντιδράσει. Θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, πέραν των λαθών που έχει κάνει κι έφερε την Ελλάδα εδώ που την έφερε, είναι όμηρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από πού κι ως πού έχω εγώ ευθύνη, που είμαι ένας από τους 300, με αυτούς που έφεραν την Ελλάδα εδώ; Από πού και ως πού το Κ.Κ.Ε. έχει ευθύνη; Καμία ευθύνη. Εν πάση περιπτώσει, είναι 300 οι Βουλευτές, οι 70 με 80 έγιναν υπουργοί. Να πω ότι φταίνε αυτοί πολιτικά; Οι υπόλοιποι τι φταίμε εδώ μέσα;»

Αυτό τόνισε κατά την ομιλία του στην....

βουλή στη συζήτηση της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κ. Βελόπουλος.

Και συνεχίζοντας με μια δυναμική ομιλία ο Κ. Βελόπουλος ανέφερε:
«Χθες χάρηκα πάρα πολύ γιατί με συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας το συζητήσαμε και είπαμε να βγούμε στο διαδίκτυο, να βγάλουμε όλοι στη δημοσιότητα τι λεφτά έχει ο καθένας, τη φορολογική μας δήλωση, αν θέλουμε να είμαστε διαυγείς και διαφανείς. Να τη βγάλουμε και να απαντήσουμε στον κάθε επιχειρηματία που το παίζει ελληνοπατέρας και αρχοντοπατέρας του τόπου. Να τους πούμε: «Κύριοι, αυτή είναι η περιουσία μας, αυτά είναι τα πόθεν έσχες». Τα πραγματικά όμως πόθεν έσχες, όχι πόσα έχουμε, αλλά πού τα βρήκαμε. Να τα βγάλουμε στο διαδίκτυο και να απαντήσουμε στους κυρίους, για να ξέρουν ότι στο πολιτικό σύστημα δεν είναι όλοι ίδιοι. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και το λέω με αγανάκτηση, γιατί δεν ακούτε τι γίνεται έξω. Δεν έχει απαξιωθεί μόνο το πολιτικό σύστημα. Ένα είναι βέβαιο: Ότι αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι, σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε μόνο δακτυλοδεικτούμενοι, αλλά θα μας πετάνε πέτρες και ό, τι άλλο βρίσκουν μπροστά τους.

Αυτή λοιπόν είναι η πρόταση των 10, 15 Βουλευτών που συζητήσαμε χθες. Να συνυπογράψουμε κείμενο και να ζητάμε να μπουν στο διαδίκτυο ό,τι χρήματα είχαμε τα τελευταία δέκα χρόνια και πώς τα βγάλαμε. Είναι η καλύτερη λύση για να τελειώνει η ιστορία, για να μπορούμε να απαντήσουμε στους κυρίους αυτούς.

Και ο Κ. Βελόπουλος συνέχισε λέγοντας: « Δεν μπορεί ο κ. Βγενόπουλος, σοβαρός επιχειρηματίας, να δείχνει κάποια πράγματα, τα οποία είναι μεμπτά κατά τη δική μου άποψη και να μην απαντάμε. Δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις. Δίνουμε δικαίωμα σε έναν επιχειρηματία να μας κάνει υποδείξεις, να κάνει υποδείξεις στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει λοιπόν να απαντήσουμε διά των επιχειρημάτων. Να πούμε τι έχει ο καθένας στο διαδίκτυο. Και αυτή η πρόταση θα γίνει γραπτώς στον Πρόεδρο της Βουλής. Και το ανακοινώνω. Είναι προσωπική θέση, όχι μόνο δική μου, αλλά και άλλων 10, 15 Βουλευτών. Θα το κάνουμε.

Την πρόταση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης επικρότησαν και Βουλευτές των άλλων Κομμάτων όπως ο κ. Κοντογιάννης και η κ. Σακοράφα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μερικοί το έχουμε κάνει ήδη.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το ξέρω, κύριε Κοντογιάννη.
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Και του επιχειρηματία να βγει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το κάνουμε. Γιατί, κυρία συνάδελφε, όταν βγαίνει ο κάθε Βγενόπουλος, δεν απαντάτε εσείς. Όχι εσείς προσωπικά. Δεν απαντάει η Βουλή, δεν απαντάνε οι Βουλευτές. Θα απαντήσουμε. Μπορεί να έχει και δίκιο ως ένα βαθμό, γιατί η Ελλάδα έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού. Του δίνω το δίκιο, αλλά όχι έτσι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
ksipnistere