5.5.10

Merkel: Χωρίς εμάς δεν λαμβάνεται απόφαση για την Ελλάδα



 Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 22:53
«Σήμερα η Ευρώπη παρακολουθεί εμάς. Χωρίς εμάς δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση», προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, υπεραμυνόμενη των χειρισμών της σχετικά με το ζήτημα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις της κ. Merkel έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την έγκριση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 22,4 δισ. ευρώ.

«Δεν θα μπορούσε να ληφθεί μια απόφαση χωρίς επαρκείς λεπτομέρειες για το σχέδιο περικοπών. Αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες προσδοκίες ότι τα μέλη της Ευρωζώνης που έχουν μεγάλα χρέη θα μπορούν να υπολογίζουν στη γενναία βοήθεια χωρίς να καταβάλουν τα ίδια προσπάθειες σύγκλισης», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Merkel....


Το νομοσχέδιο για την ελληνική στήριξη πέρασε πάντως ένα σημαντικό εμπόδιο σήμερα, καθώς εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκρισή του και από τη Βουλή, την Παρασκευή.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, εξακολουθεί να θεωρείται μάλλον απίθανο να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές. Το Αριστερό Κόμμα έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ οι Πράσινοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελευθέρων Δημοκρατών διασφαλίζει πάντως ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί εγκαίρως.

zougla.gr