8.5.10

Δεν θα παραστούν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ



Μη σεβασμό των θεσμών καταλογίζει στα κόμματα της Αριστεράς ο Γ. Πεταλωτής
Τελευταία ενημέρωση: 
Χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της προσεχούς Δευτέρας. Ο Αλ. Τσίπρας κοινοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι ούτε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε δεν θα παραστεί στο Συμβούλιο.
Στην επιστολή του προς τον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο και έχουν να κάνουν με το ασαφές περιεχόμενο της ατζέντας της συζήτησης, με τις ειλημμένες αποφάσεις  στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και με τη στάση της κυβέρνησης στη βουλή σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το κόμμα του δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει ευθύνες για πολιτικές που γυρίζουν την Ελλάδα χρόνια πίσω.
Μη σεβασμό των θεσμών καταλογίζει σε ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Πεταλωτής

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ "ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών".
enet