25.5.10

Ισραηλινά μαχητικά στην Ελλάδα



 Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 21:29
Κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ θα διεξαχθεί από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Τα ισραηλινά αεροπλάνα, 5 F-16 και 5 F-15, έχουν από χθες μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και σήμερα πέταξαν μαζί με ελληνικά μαχητικά στην Κεντρική Ελλάδα πραγματοποιώντας εικονικές προσβολές στόχων εδάφους.

Έλληνες και Ισραηλινοί πιλότοι τις επόμενες ημέρες θα εκτελέσουν ασκήσεις εμπλοκής, είτε χωρισμένοι σε εθνικές ή σε μεικτές ομάδες, πετώντας στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος! ...


Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό σκέλος της άσκησης «Μίνωας 2010» θα είναι η εκπαίδευση στον εναέριο ανεφοδιασμό. Ειδικά γι’ αυτό το σκοπό θα έρθει από πολεμική βάση του Ισραήλ ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-707. Ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών έχει προγραμματιστεί να γίνει νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στα τέλη Ιουνίου έχει προγραμματιστεί νέα κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση με ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης και κυρίαρχο σενάριο τη διάσωση πιλότου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.
zougla.gr