31.5.10

Ακυρώθηκε η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Ομπάμα



Τελευταία ενημέρωση: 
Ακυρώθηκε τελικώς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη, συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο, παρά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα υπήρχε καμία αλλαγή στο πρόγραμμά του....

Όταν σημειώθηκε η επίθεση των Ισραηλινών στο "στολίσκο της Ελευθερίας", ο Νετανιάχου βρισκόταν στην Οτάβα για συζητήσεις με τον Καναδό πρωθυπουργό Στέβεν Χάρπερ και επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ομπάμα την Τρίτη. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επιστρέφει στο Ισραήλ εσπευσμένα και η συνάντησή του με τον Ομπάμα ακυρώνεται.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου Μαρκ Ρέβεγκ, είχε δηλώσει στο Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο: "Είναι πολύ σημαντικό να καθίσουμε με φίλους και συμμάχους και να συζητήσουμε για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και υπάρχουν σχέδια να το συνεχίσουμε και στην Ουάσινγκτον, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα".
enet