Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τη Θ. Τζάκρη

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη για τις καταγγελίες της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» ότι μεσολάβησε προκειμένου να διορισθούν συγγενείς και συγχωριανοί της στο δημόσιο.

Σε επιστολή απάντηση η κα Τζάκρη δεν διαψεύδει μεν ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού συγκαταλέγονται κάποιοι συγγενείς και συντοπίτες της, αρνείται ωστόσο ότι η ίδια μεσολάβησε, με οποιονδήποτε τρόπο για τον διορισμό τους στο Μουσείο της Πέλλας, κάνοντας  λόγο για αστήρικτη συκοφαντική επίθεση...


«Κατηγορούμαι σήμερα επειδή στον πίνακα επιτυχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγράφονται συμπολίτες μου, δύο εκ των οποίων τυχαίνει να είναι συνεπώνυμοί μου, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω απλής συνωνυμίας και καταγγέλλεται ότι η τυχόν επιτυχία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αυτών των ανθρώπων, οφείλεται σε δική μου παρέμβαση, ενώ αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι οι πίνακες επιτυχόντων καταρτίστηκαν με βάση τα προσόντα που είχαν τα άτομα αυτά και την μοριοδότησή τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Άλλωστε οι πίνακες επιτυχόντων υπόκεινται σε ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο», αναφέρει στην επιστολή της η κα Τζάκρη.

«Μετά από αίτημα δικό μου και εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης», τονίζει η υφυπουργός.
ant1 online