30.5.10

Αγγλικά....φτεράαααα !


Οικονομικό σκάνδαλο του κόστισε τη θέση στη κυβέρνηση

ΑΝΤ1

χτές | 22:53

Ο Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του, αφού παραδέχθηκε ότι έπαιρνε βουλευτική αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων λιρών για τα ποσά που κατέβαλε ως νοίκι στον επί χρόνια σύντροφό του....
Τη θέση του Λόους αναλαμβάνει ο Ντάνι Αλεξάντερ του Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, σύμφωνα με το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον...

Η παραίτηση του Λόους επήλθε μετά από την αποκάλυψη από βρετανικές εφημερίδες πως ο υφυπουργός διεκδικούσε από το δημόσιο ποσά τα οποία υποτίθεται ότι πλήρωνε ως ενοίκιο για να μένει σε σπίτια του συντρόφου του.
Ο πρώην υφυπουργός και εκατομμυριούχος τραπεζίτης προσφέρθηκε να επιστρέψει το συνολικό ποσό, που ανέρχεται σε περίπου 40.000 λίρες.
Σε ανακοίνωσή του ο Λόους αναφέρει: «Δεν βλέπω πώς μπορώ να φέρω εις πέρας το σημαντικό μου έργο για τον προϋπολογισμό και των περικοπών, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσω τις προσωπικές και δημόσιες επιπτώσεις των πρόσφατων αποκαλύψεων».
Ο Λόους, του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας στις 12 Μαΐου.
Μαζί με τον συντηρητικό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπουρν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές των δημόσιων δαπανών και των κυβερνητικών εξόδων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας.
news.pathfinder