4.5.10

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα


 Τρίτη, 4 Μαΐου 2010, 06:50

Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται από σήμερα η χώρα, καθώς ξεκινά η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Αύριο, το απεργιακό κύμα κατά των οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, κορυφώνεται με την κοινή απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (ΑΔΕΔΥ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) και το ΕΚΑΒ.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, στις 08:00 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος στις 10:00 το πρωί οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά και θα κατευθυνθούν πεζή προς τη Βουλή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Τετάρτη απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν...
κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απεργούν από την αρχή της βάρδιας έως τις 10:00 το πρωί και από τις 16:00 το απόγευμα έως το τέλος της βάρδιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΒΕΕ (βιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι). Κλειστός θα είναι ο εναέριος χώρος της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 το πρωί.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11:00 το πρωί.

zougla