8.5.10

Πώς η Ελλάδα δεν θα πέσει στην άβυσσο της καταστροφής

ΘΡΗΝΕΙ και λυπάται κάθε Έλληνας για το κατάντημα της Ελλάδας. Γιατί τόση εμφύλια οργή; Γιατί τόσο πάθος αυτοκαταστροφής; Γιατί τόση δραπέτευση από τη λογική; Πού είναι η ελληνική λεβεντιά; Πού χάθηκε το αξεπέραστο ελληνικό φιλότιμο; Πού εξαφανίστηκε η ελληνική περηφάνια; Πού είναι η αγάπη για την ωραιότερη χώρα του κόσμου; Τι έπαθαν οι Έλληνες αδελφοί;

Τι μανία αυτοκαταστροφής τούς έχει καταλάβει; Μερικοί σπεύδουν να δικαιολογήσουν την οργή των Ελλήνων για τα επώδυνα μέτρα, που η κυβέρνηση Παπανδρέου υποχρεούται να πάρει για να σωθεί η χώρα.

Παρακολουθούσαμε από ....
τη ΝΕΤ σύντομες παρεμβάσεις ηγετών ή εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων ενώ οι τρεις νεκροί της τυφλής βίας κείτονταν ακόμα στο χώρο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, στα γραφεία τραπέζης. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσαν ως εάν να απευθύνονταν σε τοπική ακτίβ!

Καλούσαν, οι αθεόφοβοι, τους πολίτες να συνεχίσουν την… πάλη και τον… αγώνα, για να μην περάσουν τα μέτρα Παπανδρέου, που επιβλήθηκαν στη χώρα από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εξάλλου, οι ηγέτες των εργαζομένων, με μια πρωτοφανή ξύλινη γλώσσα, απαιτούσαν εδώ και τώρα απόσυρση των μέτρων, που πλήττουν τους μισθωτούς. Τι αντιτάσσουν; Τίποτε!

Απλώς απαιτούσαν να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα. Και η Ελλάδα; Τι να απογίνει η Ελλάδα; Να χρεοκοπήσει ή να σωθεί; Προφανώς, δεν έχουν άποψη. Γι' αυτό παρατηρείται αυτό το θλιβερό φαινόμενο στη χώρα: Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και τα συλλαλητήρια έχουν αναχθεί σε εθνικό άθλημα! Δεν περνά ημέρα χωρίς οι δρόμοι να μη γεμίσουν με πολίτες που διαμαρτύρονται. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και πολιτικοί, διαπλεκόμενοι, διεφθαρμένοι και ανίκανοι, ενισχύουν τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία, το αήττητο φακελάκι, το βόλεμα ημετέρων ως αργόμισθων σε βάρος του Δημοσίου, δηλ. του κράτους.

Στην Ελλάδα, χρεοκόπησε το κράτος και νίκησε η παραοικονομία. Οι τρεις νεκροί, θύματα των πασίγνωστων αλλά δήθεν άγνωστων τραμπούκων αναρχικών, έπρεπε να είχαν πεθάνει πριν από χρόνια. Τα προχθεσινά τραγικά γεγονότα… καθυστέρησαν! Ήταν αναμενόμενα από καιρό! Όλοι το γνώριζαν. Ουδείς σχεδόν τόλμησε να προειδοποιήσει για τη σημερινή κατάληξη της Ελλάδας.

Γιατί ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές; Επειδή ήθελε να τις χάσει! Για να μην επωμιστεί το σημερινό επαχθές φορτίο, που φορτώθηκε ο Παπανδρέου. Δεν θα συζητήσουμε ξανά γιατί η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της αβύσσου, κατά τη δραματική δήλωση Παπούλια. Ας δούμε την τραγική κατάσταση από την αντίθετη σκοπιά: Πώς η Ελλάδα δεν θα πέσει στην άβυσσο.

Για να μη συμβεί αυτό, οι Έλληνες καλούνται να σταματήσουν πάραυτα απεργίες, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Να αρχίσουν να δουλεύουν, σκληρά, όπως οι Γερμανοί.
Οι Έλληνες να ανακαλύψουν ξανά το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την αγάπη προς την Ελλάδα, την ευσυνειδησία. Να αλλάξουν νοοτροπία και αντιλήψεις. Να επιδείξουν δυναμισμό και εργατικότητα. Να επιφέρουν δραστικές τομές στη δημόσια διοίκηση.


Προπάντων, να ανατρέψουν το διεφθαρμένο, ανίκανο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα, που κατέστρεψε τη χώρα. Να στηρίξουν τους θεσμούς και να ξαναφτιάξουν μια καινούργια, σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη Ελλάδα, σεβαστή στους εταίρους και τρομερή στους όποιους εχθρούς. Για να γίνουν αυτά, οι Έλληνες πρέπει να σκοτώσουν τον κακό, επιτήδειο, ανεύθυνο εαυτό τους, που έμαθε στην αρπαχτή και στην ‘κονόμα.

Διαφορετικά, η απαισία πτώχευσις, κατά τον Τρικούπη, όχι μόνο θα διαλύσει, αλλά και θα υποδουλώσει τη χώρα. Σε πιστωτές και εχθρούς. Αν αυτή η εφιαλτική προοπτική δεν τους αφυπνίσει, επιτέλους, ας αναμείνουν τα χείριστα.

Aντιστάσεις -Με τον Σάββα Ιακωβίδη
ΣΗΜΕΡΙΝΗ


infognomonpolitics