10.5.10

Συνάντηση 3 αρχηγών: Τροποποίηση Συντάγματος ζητεί ο Α.Σαμαράς και οικουμενική ο Γ.Καρτζαφέρης

10-05-2010 12:50:20
ImageΧωρίς τους επικεφαλής των κομμάτων της Αριστεράς, με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητεί αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να θέλει σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 12:10 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και της χώρας».
«Αντίπαλός μας είναι οι αγορές»(!), ήταν η πρώτη φράση του Πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου...


Ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προσήλθε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη. Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς, ακολούθησε ο κ. Καρατζαφέρης και αμέσως μετά στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασαν ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται για μία ακόμη φορά να υπογραμμίσει την ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών στην οικονομία, ενώ θα ζητήσει η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική, ώστε να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης έχει απευθύνει έκκληση για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ για τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς σχολίασε: «Η Αριστερά έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει και όλοι εμείς οι άλλοι να πάρουμε τις δικές μας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr