7.5.10

Ο σφυγμός του 24ώρου



  • Έκτακτη Σύνοδος στις ΒρυξέλλεςΗ βοήθεια στην Ελλάδα «μενού» στο δείπνο των 16 ηγετώνΗ επικύρωση του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα θα συζητηθεί, σήμερα, στο δείπνο των δεκαέξι ηγετών της ευρωζώνης στην έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες. Το «ελληνικό πρόβλημα» θα συζητηθεί, σήμερα, και σε τηλεδιάσκεψη των G7.
  • Δεν παραιτείται από βουλευτήςΝτόρα Μπακογιάννη: Δεν είχε εναλλακτική πρόταση ο Σαμαράς, διάλεξε το λαϊκισμόΤη διαγραφή της από το κόμμα ανακοίνωσε η Ν.Δ. Στο πλευρό της η ΝΟΔΕ ΧανίωνΩς επιλογή του δύσκολου δρόμου της ευθύνης, αντί του βολικού δρόμου της σιωπής, παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση των μέτρων, πράξη που την οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας. Γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητη βουλευτής.
  • Εκλογές στη ΒρετανίαΠλειοψηφία χωρίς έλεγχο της Βουλής για τους ΣυντηρητικούςΟ ηγέτης των συντηρητικών Ντέηβιντ Κάμερον«Το Εργατικό Κόμμα απώλεσε την εντολή διακυβέρνησης» δήλωσε ο ηγέτης των συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς οι εκτιμήσεις από τις δημοσκοπήσεις που έγιναν έξω από εκλογικά κέντρα στη Βρετανία δείχνουν ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα είναι το μεγαλύτερο στη Βουλή, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία.
  • Εφτασε να υποχωρεί έως και 9,2% ενδεχομένως εξαιτίας... λάθους!Βαθύ κόκκινο για τον Dow JonesΠιέσεις και στο ευρώΜε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο του 2009 έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και οι τρεις μεγάλοι δείκτες υποχώρησαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%.
  • Θετικά βλέπει η ΕΚΤ το ελληνικό πρόγραμμαΖαν Κλοντ Τρισέ: Γιατί στηρίξαμε τα ελληνικά ομόλογαΗ Πορτογαλία δεν είναι στην ίδια θέση με την Ελλάδα πρόσθεσεΗ απόφαση στήριξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα καθώς και η οικονομική κατάσταση των χωρών της Ευρωζώνης μονοπώλησε τη συνέντευξη τύπου του Ζαν Κλοντ Τρισέ. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, η απόφαση αυτή ήταν μια επιβράβευση του ελληνικού προγράμματος.