3.12.09

Τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά


Κύριε Διευθυντά,
Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ δημόσια στο χαρακτήρα του Αντώνη Σαμαρά, που τον γνωρίζω από μικρό παιδί.
Είμαι η πρώτη εξαδέλφη της μητέρας του.Και οι δυο μας μεγαλώσαμε κάτω από την επιρροή των παππούδων μας Στεφάνου και Πηνελόπης Δέλτα, γνωστούς για τον πατριωτισμό τους.
Η μητέρα μου ήταν η μικρότερη κόρη τους, που παντρεύτηκε τον Αντώνη Παπαδόπουλο, το δημιουργό του ελαιώνα των Ροβιών ( Ευβοίας).
Όταν μπήκε στην οικογένεια ο πατέρας του Αντώνη, ο καρδιολόγος Κώστα Σαμαράς, όλοι τον αγαπήσαμε πολύ αμέσως.
Είχε τα ίδια πιστεύω με μας και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του την έδειχνε κάθε μέρα με τους αρρώστους του.
Άπειρες είναι οι φορές που τον παρακαλέσαμε να φροντίσει έναν άνθρωπο από τις Ροβιές και πάντα όχι μόνο τους κοίταζε σαν γιατρός και δωρεάν,αλλά τους γέμιζε με αισιοδοξία και κέφι με τα αστεία τους στους διαδρόμους του " Ευαγγελισμού" όπου ήταν διευθυντής της καρδιολογικής.
Ο άνθρωπος αυτός ήταν πηγή έμπρακτης καλοσύνης και χαράς της ζωής σε όλους που ήταν κοντά του.
Ήταν άνθρωπος που αγκάλιαζε τον άνθρωπο απλά και φυσικά σε κάθε στιγμή της ζωής του.
Ο πατέρας μου τον εξετίμησε τόσο, ώστε του χάρισε ένα κομμάτι ελαιώνος για να τον έχουμε κοντά μας.
Ο Αντώνης, από μικρός φαινόταν ότι έμοιαζε πολύ του πατέρα του και στην ευαισθησία και στην εξυπνάδα.Τον είδα να μεγαλώνει πάντα ζωντανός και διψασμένος για γνώση. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το οικονομικό Τμήμα του καλύτερου Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τον είδα νέο βουλευτή γεμάτο ενθουσιασμό και χωρίς επίγνωση των κινδύνων του κόσμου στον οποίο είχε μπει.
Τον είδα παιδεμένο και πονεμένο, όταν για να μείνει πιστός στην Πατρίδα του έμεινε εκτός του κόμματός του.
Όλα εκείνα τα χρόνια τον είδα να σκέφτεται και να μαζεύει γνώση με πάθος και συγχρόνως να δημιουργεί μία πολύ καλή οικογένεια.
Τώρα τον βλέπω δυνατό και, συγχρόνως πάντα ευαίσθητο και γεμάτο γνώση και σκέψη.
-Με όλη μου τη ψυχή εύχομαι στο τόπο μας,που τόσο αγαπάμε όλοι, να πετύχει και να μπορέσει να δώσειαυτό που θα ήθελε.
-Ο Αντώνης έχει έλθει πολλές φορές στις Ροβιές και είμαι σίγουρη ότι θα ενδιαφερθεί και θα βοηθήσει το νησί αυτό που τόσο αγαπάει.

Με τιμή
΄Αννα Αντωνίου Παπαδοπούλου
Ροβιές Ευβοίας
Τηλ.22270/71.104

_________________________________________

Η επιστολή αυτή, εστάλη από την κ. ΄Αννα Παπαδοπούλου στο " ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΒΗΜΑ" την εγκυρότερη και αρχαιότερη εφημερίδα της Ευβοίας.

-Επειδή είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά την κ. Παπαδοπούλου, θα ήθελα να τονίσω ότι το ήθος , το κύρος και η αδαμάντινη εντιμότητά της πιστοποιεί την ακρίβεια των λόγων της.
-Η κ. Άννα Παπαδοπούλου,που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα καλοσύνης,αγάπης -προς το συνάνθρωπο -και σεμνότητας, προσέφερε (και προσφέρει) κάθε βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Ποτέ δεν αρνήθηκε τη συνδρομή της στο κοινωνικό σύνολο και σιωπηρά συνέδραμε όσους είχαν ανάγκη.
-Ανέκαθεν, βοηθούσε οικονομικά και με δωρεές την Κοινότητα των Ροβιών, τους Προσκόπους της περιοχής καθώς και άλλες Υπηρεσίες.
-Αυτό που προσέφερε η κ. Άννα στους κατοίκους της περιοχής, σεμνά, αθόρυβα χωρίς διατυμπανισμούς και δημοσιεύσεις, δεν το έχει προσφέρει κανείς άλλος μέχρι σήμερα!
-Μοίρασε, ναι μοίρασε τον τεράστιο ελαιώνα που κληρονόμησε από τον πατέρα της -και που ήταν έργο δικό του- στους κατοίκους των Ροβιών, στη Β. Εύβοια!

-Δημιούργησε Συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών και κατέκλυσε την αγορά με εκλεκτό λάδι και ελιές και παρεμφερεί προϊόντα αρίστης ποιότητας!

-Και όλα αυτά χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος και πολλές φορές ( Ελληνικό γνώρισμα) αντί για ευχαριστώ, αντιμετώπισε την αχαριστία ορισμένων ευεργετηθέντων....!!!

* Και τώρα στην επιστολή της, το μόνο που ζητά είναι το ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για την Εύβοια-που πράγματι έχει εγκαταλειφθεί από όλους-

---κ. ΄Αννα Αντωνίου Παπαδοπούλου, εσείς μπορεί να μη μας θυμάστε, εμείς όμως που σας γνωρίσαμε από κοντά, σας αγαπάμε και σας εκτιμούμε απεριόριστα.
---Σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και δυνατή , όπως απαιτεί η οικογενειακή σας παράδοση και ιστορία, την οποία συνεχίζετε εσείς, με όλη τη δύναμη της θαυμάσιας ψυχής σας.
EFENPRESS