15.12.09

Θλίψη για τις άκαρπες έρευνες στην Κύπρο



ant1online


Τη θλίψη του για το γεγονός ότι περνά ο χρόνος χωρίς να έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση της βεβήλωσης του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και της κλοπής της σορού του, εξέφρασε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Δεν μας τιμούν αυτά τα γεγονότα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει η Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι μια βέβηλη πράξη, η οποία ήταν αναπάντεχη, κανείς δεν περίμενε να υπάρξει ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και δυστυχώς οι εγκληματίες, αυτοί που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, πήραν φαίνεται αρκετά μέτρα ούτως ώστε να είναι δύσκολη η εξιχνίαση του εγκλήματος», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

Ερωτηθείς, εάν εκτιμά πως αυτοί που διέπραξαν το συγκεκριμένο έγκλημα είναι Ελληνοκύπριοι ή μπορεί να είναι και «ξένος δάκτυλος», ο κ. Χριστόφιας είπε πως δεν μπορεί να εκτιμήσει οτιδήποτε ούτε και να γίνει μέρος των εικασιών που γίνονται. «Αυτή είναι δουλειά άλλων. Οι εικασίες είναι δουλειά άλλων. Εγώ μπορώ να μιλώ μόνο με γεγονότα. Και ακριβώς θέλουμε να εξιχνιαστεί η υπόθεση για να υπάρχουν γεγονότα για τα οποία να μιλήσουμε», τόνισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά ενημέρωσε το μεσημέρι τον κ. Χριστόφια για τις έρευνες που διεξάγονται για ανεύρεση της σορού του Τ. Παπαδόπουλου. Ο κ. Λουκά χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη μεθοδικότητα της Αστυνομίας θα διαλευκανθεί. Όλοι, είπε, ανησυχούμε και πρέπει τάχιστα να τελειώσει αυτή η υπόθεση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση στους πολίτες να διαβιβάζουν πληροφορίες στην Αστυνομία, οι οποίες ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Η συνάντηση διήρκεσε μία περίπου ώρα και ο κ. Λουκά άκουσε και τις απόψεις του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια επί του θέματος.
_________________________________________
* Ελπίζουμε η Κυπριακή Αστυνομία να έχει εξετάσει σχολαστικά τη πιθανότητα τοποθέτησης της σωρού του Τάσσου Παπαδόπουλου σε κάποιο άλλο τάφο στο ίδιο νεκροταφείο με τη σχετική κάλυψη των ιχνών.

EFENPRESS