4.12.09

Η «πολεμική ατμόσφαιρα» που διαμορφώνεται για τη θλιβερή «επέτειο» του Αλέξη…



grekos | Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 | 21:44

Μία ιδιόμορφη «πολεμική ατμόσφαιρα» διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα καθώς πλησιάζει η ημέρα από τη θλιβερή «επέτειο» της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το σκηνικό στήνεται με εξαιρετικό τρόπο για να αποτελέσει άλλοθι και δικαιολογία για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Από τη μία οι δήθεν διαρροές για την κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία, όπως λένε οι διαρρέοντες θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, από την άλλη οι περίεργες αναφορές για «εισβολή» αντιεξουσιαστών από άλλες χώρες στην Ελλάδα και από την τρίτη πλευρά, οι ανακοινώσεις – εκ των προτέρων – του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίες αντί να αποφορτίσουν το κλίμα το δυναμιτίζουν με «ηρωϊκές» και ανέξοδες «κορώνες».
Συγκρίνετε απλά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αυτή που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο ακριβώς θέμα.
Ο δεύτερος, στη γνωστή του πλέον τακτική, προσπαθεί σκληρά να ισορροπήσει σε δύο βάρκες.
Είναι η επανάληψη του σεναρίου «τα παιδιά των Εξαρχείων είναι φίλοι μου» και «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».
Το μόνο τελικά που γίνεται κατορθωτό μέσα από τέτοιες καθαρά πολιτικές διαδικασίες, είναι να φορτίζεται περαιτέρω το κλίμα.
Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν πάρει θέση «μάχης» δήθεν για να αποτυπώσουν τα γεγονότα, στην ουσία όμως να προβάλουν αυτό που ξέρουν καλά ότι θα «πουλήσει», ρίχνοντας νερό στον «ιδιότυπο» και ατέρμονο «μύλο» της δικής τους πραγματικότητας.
Επί έναν χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία από όσους σήμερα ξανακάνουν καραμέλα το όνομα του, είχαν ξεχάσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο…

newsblog/EFENPRESS