22.12.09

Προς Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών



Posted: 21 Dec 2009 01:08 AM PST
Στην μετεξέλιξη της σχετικά άγνωστης ΔΔΣΠ (Διακλαδικής Διοίκησης Στρατιωτικών Πληροφοριών) σε μια μεγαλύτερη και αποδοτικότερη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών προσανατολίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews. Πιο συγκεκριμένα ο ΥΠΕΘΑ διαπιστώνοντας έλλειψη στην ροή στρατιωτικών Πληροφοριών έδωσε εντολή για την σύνταξη του σχετικού σχεδίου νόμου.
Η παρούσα ΔΔΣΠ αποτελεί "παιδί" του τωρινού Α/ΓΕΣ Φ.Φραγκούλη ο οποίος ασχολήθηκε με τον τομέα των πληροφοριών επί σειρά ετών και υπήρξε και ένας απο τους πρώτους επικεφαλής της υπηρεσίας .
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα τηλέφωνα τα οποία τελούσαν υπο παρακολούθηση στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών του 2006, ήταν και αυτό του στρατηγού.. Για την ενίσχυση της νέας προσπάθειας υπάρχει έτοιμη μια "μαγιά" 150 στελεχών τα οποία έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία εκμάθησης βαλκανικών γλωσσών του ΓΕΕΘΑ καθώς και προσωπικό των κατα τόπους Α2.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στον τύπο, η ΔΔΣΠ περιλαμβάνει 4 βασικές διευθύνσεις : Διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών, υπεύθυνη για τον συντονισμό της συλλογή των πληροφοριών πληροφοριών εθνικού ενδιαφέροντος , Διεύθυνση Επεξεργασίας-Πολιτικής-Σχεδίων-Εκμεταλεύσεως, υπεύθυνη για την ανάλυση επεξεργασία και εκμετάλλευση των συλλεγόμενων πληροφοριών και την σύνταξη εκτιμήσεων, Διεύθυνση Ασφάλειας-Αντιπληροφοριών υπεύθυνη για την ασφάλεια και την πολιτική αντιπληροφοριών, τον χειρισμό θεμάτων διαβάθμισης προσωπικού, επισκέψεων ξένων υπηκόων κτλ και η Διεύθυνση Πληροφοριακής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου,το γνωστό "J2".

Η απόφαση για την αναβάθμιση της ΔΔΣΠ είναι ασφαλώς ένα πολύ θετικό βήμα το οποίο αν υλοποιηθεί θα ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες υποστήριξης της ηγεσίας και των μονάδων με τις απαιτούμενες πληροφορίες σε στρατηγικό,τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

en kripto
____________________________________________________________
Επικροτούμε τη δημιουργία αυτής της Υπηρεσίας, που θα μπορέσει να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί μετά την υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
EFENPRESS