23.12.09

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΩΝ




Έπειτα από επισταμένη αστυνομική έρευνα, μεσημβρινές ώρες της 22-12-2009, αστυνομικοί του Α. Τ. Πανοράματος, εντόπισαν και ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 19, 26, 31 και 20 ετών αντίστοιχα, φερόμενοι ως δράστες ληστείας και διάπραξης διαρρήξεων – κλοπών σε εννέα ΙΧΕ αυτοκίνητα, που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρείς κουκούλες και δύο σουγιάδες.
Από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας προέκυψε οτι, οι προαναφερόμενοι, την 21 και 22-12-2009, διέρρηξαν οκτώ οχήματα από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν διάφορες συσκευές και έγγραφα των ιδιοκτητών, ενώ αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα ηλεκτρονική συσκευή.
Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι συμμετείχαν σε ληστεία στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 20-12-2009, ο 19χρονος μαζί με τον 26χρονο και δύο ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, διέρρηξαν διαμέρισμα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον 41χρονο ιδιοκτήτη τη στιγμή που επέστρεφε στην οικία του. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε ο 41χρονος. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

EFENPRESS