1.12.09

Τα νέα μπλόκα από ροδακινοπαραγωγούς

και το ξεχασμένο άρθρο 292 του Συντάγματος...
Email από κ.Ν.Παππά
"καθημερινό χρήστη της αποκλεισμένης Εγνατίας οδού":

-Όμηροι κάποιων αγροτών και πάλι χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες που χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό και άλλες εθνικές οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ένα ακόμα μπλόκο εμφανίστηκε στην εθνική οδό Έδεσσας - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Μαυροβουνίου του Νομού Πέλλας.

-Τα..καλομαθημένα τέκνα των Ευρωπαικών και Εθνικών επιδοτήσεων απαιτούν και πάλι την ενίσχυση απ΄το κρατικό κορβανά χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης την ταλαιπωρία όλου του κοινωνικού συνόλου.Λυπούμαστε φίλοι αγρότες αλλά αυτή τη φορά δεν θα είμαστε στο πλευρό σας.Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι,χαμηλόμισθοι,ανασφάλιστοι,υποαπασχολούμενοι που περνούν πολύ δυσκολότερες ώρες από εσάς αλλά δεν έχουν κλείσει ποτέ εθνικές οδούς ούτε επιχείρησαν να ταλαιπωρήσουν οποιονδήποτε.
Βρείτε άλλους τρόπους διεκδίκησης.

-Επίσης προκλητικό είναι και το γεγονός πως και πάλι επιλέχθηκε μια περίοδος (Νοέμβριος/Δεκέμβριος) στην οποία δεν πραγμτοποιούνται παρά μόνο ελάχιστες αγροτικές εργασίες ώστε και η πίτα να παραμείνει ολόκληρη και ο σκύλος -όσο το δυνατόν πιο- χορτάτος.Το τρακτέρ αντί να μένει στο γκαράζ μπορεί κάλλιστα να έχει τη δική του θέση πάρκινγκ επί των εθνικών οδών...

-Χαρακτηριστικά,το μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία αναγκάζει τους οδηγούς που κινούνται στην Εγνατία οδό,αντί για μια διαδρομή που καλύπτεται σε 3-4' επί του ασφαλέστερου δρόμου της χώρας, να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριο επαρχιακό δίκτυο για σχεδόν 1 ώρα!Το ίδιο δίκτυο χρησιμοποιούν βέβαια εκατοντάδες νταλίκες,αγροτικά οχήματα και Ι.Χ. με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ταλαιπωρία όλων.

-Αλήθεια ποιός έδωσε το δικαίωμα σε μια (συμπαθή κατά τ'άλλα) επαγγελματική ομάδα να καταπατά το δημόσιο συμφέρον να παρακωλύει τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές και καμιά αρμόδια εισαγγελική αρχή να μην αντιδρά επί μέρες;
Aν δεν κάνω λάθος ζούμε σε μια ευνομούμενη ευρωπαική χώρα της οποίας το άρθρο 292 του συντάγματος περί "Παρακώλυσης συγκοινωνιών" είναι σαφέστατο...
greece-Salonika

Η γνώμη μας
* Πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που κατά συνήθεια ή κατ....επάγγελμα ασχολούνται με τη διακοπή των συγκοινωνιών σε διαφόρους δρόμους της χώρας, ότι του λοιπού δεν θα γίνεται ανεκτή καμία διακοπή της κυκλοφορίας, ή δυσχέρεια αυτής και για κανένα λόγο.Κάθε απόπειρα διακοπής της κυκλοφορίας θα αντιμετωπίζεται αμέσως σύμφωνα με το νόμο. Στις δε επιβαλλόμενες ποινές να μην υπάρχει αναστολή.

* Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τη πολυτέλεια να ανέχεται και να υπομένει διακοπές της κυκλοφορίας, αποκλεισμένα λιμάνια καθώς και κάθε ενέργεια που, εκτός και από το περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των υπολοίπων πολιτών, την ζημιώνει οικονομικά.
EFENPRESS