12.11.09

Άσκηση "NUSRET 2009"



Posted: 11 Nov 2009 02:28 AM PST

Την συμμετοχή του ναρκαλιευτικού του ΠΝ ΠΛΕΙΑΣ (Μ-248) στην διασυμμαχική άσκηση των Τούρκων «NUSRET 2009» ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Απο τις 6 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2009 το ελληνικό σκάφος θα ασκείται με τους "φίλους και συμμάχους" στην περιοχή των Δαρδανελίων και του κόλπου Ξηρού. Εκτός απο το "Πλειάς" θα συμμετέχουν μονάδες από την Τουρκία και την Βουλγαρία καθώς και η μόνιμη δύναμη ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ (SNMCMG-2) στην οποία συμμετέχει το ελληνικό ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Πιο συγκεκριμένα, απο τουρκικής πλευράς θα συμμετέχουν 9 σκάφη ναρκοπολέμου,2 σκάφη διάσωσης, 1 ελικόπτερο και μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας (όσα δεν είναι απασχολημένα στην περιοχή Φαρμακονησίου)

Σκοπός της άσκησης σύμφωνα με το ΓΕΝ είναι η "εξάσκηση των μονάδων στις τακτικές και διαδικασίες ναρκοπολέμου σε περιβάλλον ασύμμετρης απειλής". Καθώς και η προώθηση της "συνεννόησης και κατανόησης" στα πλαίσια των κατάπτυστων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού ΓΑΠ,να προσθέσουμε εμείς..
en kripto