3.11.09

"Σαμαρά δαγκωτό" από τους φίλους του Αβραμόπουλου



- Σαφείς ενδείξεις ότι οι φίλοι του Αβραμόπουλου στη Θεσσαλονίκη θα στραφούν τώρα στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά έχουν οι φίλοι του δεύτερου. Χθες, μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του πρώτου, στελέχη του πολιτικού γραφείου θεσσαλονίκης είχαν επαφές-εξπρές με ανθρώπους οι οποίοι είχαν δηλώσει την...
υποστήριξη τους στον πρώην υπουργό υγείας. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμούν ότι οι δύο βασικοί πόλοι από τους οποίους αντλούσε τους υποστηρικτές του ο κ. Αβραμόπουλος ήταν αυτοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του χώρου της υγείας.

Το ζήτημα είναι ότι στους δύο αυτούς χώρους οι εν θεσσαλονίκη υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά διαθέτουν ισχυρά ερείσματα, καθώς βασικά στελέχη του πολιτικού γραφείου Θεσσαλονίκης είναι -ανάμεσα σε πολλούς άλλους- οι κ.κ. Κυρίζογλου και Βαρτζόπουλος, που έχουν πολύ γνωστή πορεία και επαφές στους δύο αυτούς συγκεκριμένους χώρους.


- Την πρώτη του περιοδεία ως στέλεχος του γραφείου Σαμαρά έκανε το Σαββατοκύριακο σε Φλώρινα και Καστοριά ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Στη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με περίπου 60 άτομα, νομάρχες, νομαρχιακούς συμβούλους, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, μέλη διοικήσεων νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών της ΝΔ και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Βαρτζόπουλος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους φίλους Νεοδημοκράτες τα σημεία πολιτικής παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά και τις απόψεις του για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, την κομματίκή ανασυγκρότηση, τους τρόπους βέλτισης αντιπολίτευσης αλλά και τις θέσεις του σε αυτήν την εσωτερική εκλογική διαδικασία.

Ο ίδιος επέστρεψε ικανοποιημένος από το κλίμα που συνάντησε σε μία προνομιακή πολιτικά για τη ΝΔ περιοχή. "Μεταφέραμε το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά. Ότι καλούμε όλους τους ΝΔκράτες να προσέλθουν στις κάλπες. Δε μας ενδιαφέρει τόσο πολύ εάν θα ψηφίσουν τον Αντώνη ή την Ντόρα ή τονΠαναγιώτη, Μας ενδιαφέρει να έρθουν όλοι στις κάλπες", δήλωσε μετά την περιοδεία ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
(taxalia.blogspot.com)