8.11.09

Δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων του Νομού Πιερίας και κατάληψη στα νέα διόδια


newsblog | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 | 16:29


Γράφει το lefteria.blogspot.com: «Με δυναμική πορεία και κατάληψη του χώρου, όπου κατασκευάζονται τα νέα διόδια στον κόμβο του Αιγινίου Πιερίας απάντησε σήμερα το μεσημέρι ο λαός της Πιερίας μετά από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς κοντά στην περιοχή, για βροντοφωνάξουν ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ και αφού εισήλθαν στην εθνική οδό κατέλαβαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και με δυναμική πορεία κατέφτασαν στο εργοτάξιο, όπου κατασκευάζονται τα νέα διόδια Αιγινίου.
Κατά την ώρα της κατάληψης υπήρχαν στον χώρο δεκάδες εργάτες που εργάζονταν και η συντονιστική επιτροπή αγώνα ζήτησε από τους υπεύθυνους του εργοταξίου να απομακρυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες, πράγμα που έγινε.
Στην πορεία συμμετείχαν επίσης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας και αρκετοί δήμαρχοι της Πιερίας.
Η κατάληψη διήρκεσε περίπου μία ώρα και αφού απευθύνθηκαν αγωνιστικοί χαιρετισμοί από τους αιρετούς οι υπεύθυνοι της επιτροπής αγώνα δήλωσαν πως η μάχη για την αποτροπή κατασκευής νέων διοδίων στο Αιγίνιο θα συνεχισθεί πιο έντονα με δυναμικότερες μορφές αγώνα.