18.11.09

Πέντε προσαγωγές και μία σύλληψη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη



newsblog | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 | 00:14

Πέντε τουλάχιστον προσαγωγές και μία σύλληψη έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στη Θεσσαλονίκη στον απόηχο των σημερινών επεισοδίων που ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Αν.Μάνθος προσπάθησε νωρίτερα ανεπιτυχώς να κατευνάσει τα πνεύματα.
Ένας μοτοσυκελετιστής της ομάδας «Ζ» τραυματίστηκε από πτώση, ενώ μεγάλο τμήμα από τους νεαρούς αποχώρησαν λίγο νωρίτερα προς την οδό Αγίου Δημητρίου. Πάντως ακόμα και τώρα υπάρχουν άτομα στο χώρο του Πανεπιστημίου που προβαίνουν σε ρίψεις πετρών προς τη μεριά των αστυνομικών δυνάμεων.
Ζημίες έχουν προκληθεί στο φυλάκιο της πύλης εμπορευμάτων της ΔΕΘ, ενώ η αστυνομία για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους έκανε εκτεταμμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

κ. Πρύτανη, θυμηθείτε ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.
Σταματήστε αυτό το αίσχος του ...ασύλου των ανιάτων οριστικά.
Δεν μπορεί ο χώρος αυτός να είναι χώρος διακίνησης ναρκωτικών, εκρηκτικών,ανωμαλιών, ληστειών.
Δεν μπορεί ο χώρος αυτός-παρά τη θέλησή σας φυσικά- να είναι χώρος κακοποιήσεως του ποινικού κώδικα και της εννόμου τάξεως.
Δεν μπορεί ο χώρος αυτός αντί για χώρος διδασκαλίας ανωτάτης παιδείας, να είναι χώρος εντάξεως και εκπαιδεύσεως των πρωτοετών φοιτητών σε κομματικά...μετερίζια και σε φυτώριο αναρχικών ιδεών.
Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται οι πανεπιστημιακοί χώροι για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.
-Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμια πρέπει να μεταφερθούν εκτός πόλεων ή εις τα άκρα αυτών, διότι δεν μπορεί να εξαρτάται η ομαλή ζωή των πόλεων από τις διαθέσεις για καταστροφικές... εξορμήσεις ορισμένων.
EFENPRESS