8.11.09

Καταργείται σε δύο χρόνια η θητεία σε αεροπορία και ναυτικό



Τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κληρωτών που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία ώστε σε δύο χρόνια να καταργηθεί η θητεία στους δύο αυτούς κλάδους, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο μεταξύ, θα επιλέγονται για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στρατεύσιμοι με προσόντα που αντιστοιχούν σε ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τους δύο αυτούς κλάδους. (π.χ γιατροί, χημικοί, μετεωρολόγοι και οδηγοί για την Πολεμική Αεροπορία και όσοι ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή εκπαιδεύονται για αυτά στο Πολεμικό Ναυτικό).

Η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία διατηρείται προς το παρόν στη σημερινή της διάρκεια, όσοι όμως υπηρετούν σε περιοχές αντίστοιχες με τις περιοχές στις οποίες υφίστανται μονάδες προκάλυψης του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν εννιάμηνη θητεία, όπως και στο Στρατό Ξηράς.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, η επιλογή των κατατασσομένων και η τοποθέτησή τους
σε όπλα, σώματα και ειδικότητες, θα γίνεται με βάση τα προσόντα τους, τυπικά αλλά όπου αυτό είναι εμφανές και ουσιαστικά. Αυτό αφορά πρωτίστως τους κατόχους τίτλων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, και κατ’εξοχήν τους κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων αλλά και όλους τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι θα τοποθετούνται με βάση το επιστημονικό τους αντικείμενο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης θα καλύπτουν αντίστοιχες ανάγκες των μονάδων.

www.antinews.gr/en kripto