10.10.09

Γερμανικό "καρότο" προ του τελικού ξεκαθαρίσματος

Posted: 09 Oct 2009 09:53 AM PDT

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοχώρου hellenicdefense.gr η Γερμανική κυβέρνηση ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές δια του ακολούθου άμυνας στο Βερολίνο για την άμεση διαθεσιμότητα 140-160 αρμάτων μάχης Leo2A4 σε άριστη(;) κατάσταση και αρκετά χαμηλή τιμή. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Γερμανοί περίμεναν την πολιτική αλλαγή στην Αθήνα για να ενημερώσουν για την προσφορά των αρμάτων,θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους για την τροπή που έχουν πάρει μια σειρά αμυντικών προγραμμάτων άμεσου γερμανικού ενδιαφέροντος.

Η εισαγωγή σε υπηρεσία 160 αρμάτων Leo2A4 θα ανέβαζε τον αριθμό αρμάτων τρίτης γενιάς σε ελληνική υπηρεσία σε 500+ ,που ήταν εξ αρχής η απαίτηση του ΕΣ.Μια τέτοια κίνηση θα επέτρεπε την περαιτέρω ομογενοποίηση του υλικού είτε όλων των επιλαρχιών του Έβρου, είτε όλων των ΤΘΤ και κάποιων ακόμα επιλεγμένων μονάδων.

Βέβαια είναι περιττό να τονίσουμε ότι αυτή η "κίνηση καλής θέλησης" προφανώς δε γίνεται τζάμπα .. Οι Γερμανοί περιμένουν την αποδοχή (και πληρωμή) των υποβρυχίων, ίσως και την αγορά αριθμού μαχητικών Eurofighter.Ένα ακόμα αγκάθι για το Βερολίνο είναι η κατάσταση που έχει προκύψει με τις ρωγμές στους 170 νέους πύργους στα Leo 2Hel,με το ΓΕΣ να πιέζει για την αντικατάσταση τους και τους Γερμανούς να σφυρίζουν αδιάφορα.. Το καρότο φάνηκε ,ας περιμένουμε τώρα και το μαστίγιο..