30.10.09

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ NEWS-BLOG

Έκρηξη σε στρατόπεδο στην Κομοτηνή – 5 τραυματίες

newsblog | 09:27

Πέντε οπλίτες φέρεται ότι έχουν τραυματιστεί στο στρατόπεδο «Ηλιόπουλου» έξω από την Κομοτηνή, από έκρηξη που προκλήθηκε την ώρα που εκτελούσαν εργασίες συντήρησης σε άρμα μάχης. Περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σύγκρουση Ι.Χ με σχολικό λεωφορείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

newsblog | 11:06

Ι.Χ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο εκπαιδευτηρίων στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά 12χρονο κορίτσι που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο, ενώ κανένας από τους μαθητές που επέβαιναν στο σχολικό λεωφορείο δεν έπαθε το παραμικρό.

7 ευρώ η λεία θρασύτατης ληστείας σε βάρος γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Λιποθύμησε το θύμα

newsblog | 11:08

Ληστεία σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άγνωστος με την απειλή μαχαιριού απέσπασε από γυναίκα το ποσό των 7 ευρώ. Το θύμα δεν άντεξε το σοκ και λιποθύμησε και χρειάστηκε η διακομιδή της σε Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από την επίθεση σε Γιαννάκου; «Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» πίσω από την επίθεση στην Αγ.Παρασκευή

newsblog | Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 | 11:18

Το ενδεχόμενο η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να βρίσκεται πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην οικοδομή όπου στεγάζεται το γραφείο της Μαριέττας Γιανάκου εξετάζουν σοβαρά οι Αρχές, καθώς υπάρχουν κοινά σημεία με τον τρόπο δράστης της. Συγκεκριμένα η τοποθέτηση του μηχανισμού έγινε σε κατσαρόλα, μεθοδολογία που επιλέγει η συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ η έκρηξη χαρακτηρίζεται ως μικρής ισχύος. Από την άλλη, η πρωτοεμφανισζόμενη οργάνωση «Ο.Π.Λ.Α – Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» με επιστολή της που βρέθηκε σε γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας στο Μαρούσι, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής. Η συγκεκριμένη προκήρυξη εξετάζεται όσον αφορά τη γνησιότητά της.

«Πνίγεται» στη ρύπανση η Κοζάνη

newsblog | Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 | 13:11

«Πνίγεται» στη ρύπανση η Κοζάνη από τα εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν στην περιοχή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πρωταθλητής ο οικισμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου η ρύπναση χτύπησε «κόκκινο» 78 ημέρες κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, η ρύπανση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο για περισσότερες από 35 ημέρες το χρόνο. Στην περιοχή της Κοζάνης η ρύπανση κυμαίνεται από 27 έως 62 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Αρνητικοί «πρωταθλητές» η Πτολεμαΐδα, η Ποντοκώμη, η Μαυροπηγή και ο οικισμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

newsblog | Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 13:18

Χωρίς σταματημό οι ληστείες στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Πριν από λίγο σημειώθηκε μία ακόμα σε βάρος ηλικιωμένου στην Τούμπα. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο