10.10.09

Eπιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Posted: 09 Oct 2009 09:11 AM PDT


Ως προμηθεύς, δικαιωμένος από την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο πρώην ΥΠΕΘΑ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.
Κλειστό κράτησε το στόμα του από τη στιγμή της παραίτησής πριν δύο χρόνια από την ενεργό πολιτική ο πρώην υπουργός. Μετά το συντριπτικό σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας εκλογικό αποτέλεσμα, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει και το έκανε χθες.
Ανάρτησε στην ιστοσελίδα του την επιστολή που είχε παραδώσει στον Κώστα Καραμανλή στις 24 Ιούνη 2007, στην οποία ανέφερε τους λόγους που τον ώθησαν να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική.
Η δημοσιοποίηση της επιστολής, ειδικά αυτή τη στιγμή, έχει το χαρακτήρα παρέμβασης στη διαδικασία διαδοχής του Κώστα Καραμανλή και όπως αναφέρει στο σκληρό εισαγωγικό του σχόλιο στην ιστοσελίδα του, ζητά λογοδοσία των υπεύθυνων της ήττας. Γράφει χαρακτηριστικά:..........

«Την 24η Ιουνίου 2007 παρέδωσα στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή επιστολή, με την οποία του γνωστοποίησα την έξοδό μου από την ενεργό πολιτική, για λόγους πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας. Με την επιστολή μου αυτή διαχώριζα έγκαιρα την θέση μου, από όλους εκείνους που κλόνισαν ανεπανόρθωτα τα ηθικά ερείσματα της παράταξης και αποπροσανατόλισαν επιζήμια για την χώρα την ιδεολογική της πυξίδα. Δυστυχώς σήμερα δικαιώνομαι. Η πρόσφατη πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης Καραμανλή, ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια της ασέβειας και της ύβρεως των κυβερνώντων προς την κοινωνία, συμπεριφορά, για την οποία οφείλουν – κατ' ελάχιστον – να λογοδοτήσουν.»
Ο πρώην υπουργός δηλώνει πλέον παρών στις πολιτικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.
πηγη