11.10.09

Ερευνητής του CERN συνελήφθη ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα

Το CERN ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων που θα αναπαραστήσει το Μπιγκ Μπανγκ
Παρίσι
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Αλγερινός ερευνητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) συνελήφθη στη Γαλλία ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή δικαστικές πηγές.

Ο ερευνητής συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην πόλη Βιέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, αναφέρει το Reuters.

Και οι δύο κατηγορούνται για επαφές με την Αλ Κάιντα της Ισλαμικής Μαγκρέμπ, το παρακλάδι της τρομοκρατικές οργάνωσης στη βόρεια Αφρική.

Η εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι ο ερευνητής του CERN, ο μεγαλύτερος από τους δύο υπόπτους, είχε προτείνει στην οργάνωση στόχους για τρομοκρατικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος.

Οι δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ένα από τα δύο αδέλφια είχε επαφές με τους τρομοκράτες, τόνισαν όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων.

Η Αλ Κάιντα της Ισλαμικής Μαγκρέμπ είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στη Μαυριτανία που τραυμάτισε τρία άτομα τον Αύγουστο.

Το CERN, του οποίου οι εγκαταστάσεις εκτείνονται εκατέρωθεν των γαλλο-ελβετικών συνόρων κοντά στη Γενεύη, βρίσκεται συχνά στα πρωτοσέλιδα λόγω του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων που θα εγκαινιάσει στα τέλη του έτους, προκειμένου να αναδημιουργήσει τις συνθήκες του Μπιγκ Μπανγκ.

Newsroom ΔΟΛ