29.10.09

Πολιτική σύγκρουση φέρνει η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα


Με επιθετικές δηλώσεις εκατέρωθεν συντηρείται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Ο προηγούμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης επέκρινε τον διάδοχό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη επειδή "έχει αφήσει μια εβδομάδα την Αστυνομία χωρίς αρχηγό". Και αμφισβήτησε την τακτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι "από τη μια μιλάει για διαλυμένη Αστυνομία που παρέλαβε και από την άλλη θέλει να κάνει επιθετική πολιτική για την τρομοκρατία. Αυτά, πρόσθεσε, είναι αντιφατικά".

Υπαινιγμούς για την κατάσταση που παρέλαβε στα Σώματα Ασφαλείας άφησε ξανά ο κ. Χρυσοχοίδης".Αναφερόμενος στην πολιτική των προκατόχων του Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη, είπε "κάποιοι δεν θα έπρεπε να μιλάνε" και πρόσθεσε υπαινικτικά: "Το μόνο που βρήκα είναι τα καινούργια γραφεία που είχαν φτιάξει". Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα φέρει νέο νόμο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι "τα αστυνομικά τμήματα δεν θα γίνουν φρούρια" και υποσχέθηκε ότι θα δοθούν σημαντικές αυξήσεις στους αστυνομικούς.Ο κ. Χρυσοχοίδης απάντησε και στις επικρίσεις ότι η επικήρυξη των τριών καταζητούμενων "ληστών με τα μαύρα" οδήγησε στην προχτεσινή αιματηρή επίθεση."Η δημοκρατική Πολιτεία δεν θα ζητήσει την άδεια εγκληματιών για το το θα κάνει", είπε.

Του Γιώργου Καρελιά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/ ινφογνώμων πολιτικά