13.10.09

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ !

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009

Ελληνοαμερικανός επικεφαλής στην Επιτροπή Ελέγχου Πυρηνικής Ενέργειας.

Ομογενής και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία.

Τον καθηγητή Γιώργο Αποστολάκη προτείνει ο Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Ελληνικής καταγωγής είναι και το πρόσωπο που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος για πρεσβευτή στη Βουδαπέστη. Πρόκειται για την Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη.
Ο δρ. Αποστολάκης είναι
καθηγητής Πυρηνικών Επιστημών και Μηχανικών Συστημάτων στο ΜΙΤ. Έχει διδακτορικό από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, CalTech, ενώ έχει βραβευθεί με το βραβείο «Τόμι Τόμσον» για τη συμβολή του στην αναβάθμιση της ασφάλειας των αντιδραστήρων, το 1999, και το βραβείο Παιδείας «Αθουρ Χόλι Κόμπτον», το 2005.
Η κ. Τσακοπούλου - Κουναλάκη, 43 ετών, είναι κόρη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Άντζελο Τσακόπουλος, από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, οικονομικού υποστηρικτή των Δημοκρατικών. Διατέλεσε επικεφαλής της ομογενειακής επιτροπής για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ. Στη συνέχεια υπήρξε συμπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι και συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου, Αλέξη Γιαννούλι.
(greece-salonika)