26.10.09

Πού είναι ο ΛΑΟΣ; (ή στρίβειν δια των εκλογών...)


Ζητείται εθνική αντιπολίτευση. Εσπευσμένα.
Το κράτος αλώθηκε, οι μεταλλαγμένοι ΠΑΣΟΚοι προσπαθούν να αλώσουν και την κοινωνία. Οι Έλληνες βιώνουν το θέατρο του παραλόγου. Η κυβέρνηση προωθεί την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης σε όλα τα επίπεδα και κανείς δεν αντιδρά. Καταργείται το ιδιώνυμο, κάποιοι ετοιμάζονται να αμνηστεύσουν τους φονιάδες της 17Ν, τιμωρούνται οι ένστολοι που έκαναν το καθήκον τους εφαρμόζοντας τους νόμους, επιβραβεύονται η αντίσταση κατά της αρχής λόγω προτέρου αντιστασιακού βίου, ενώ ευνουχίζονται και τα σώματα ασφαλείας.
Και ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται αφήνοντας άναυδους τους πολίτες, κανείς δεν μιλά, κανείς δεν αντιπολιτεύεται...... κανείς δεν εξεγείρεται. Από την ηττημένη και διασυρμένη, λόγω ιδεολογίας και σκανδάλων ΝΔ, ουδείς περιμένει πολλά, είναι η αλήθεια. Μετά τη συντριβή, όλοι ασχολούνται με τη μάχη της διαδοχής. Το «μπλε» μαντρί έχει απολέσει κάθε αίσθηση στοιχειώδους έστω εθνικοφροσύνης και αίσθησης καθήκοντος έναντι του τόπου. Το γιουρούσι της νεοφιλελεύθερης εκλεκτής των καθεστωτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, Ντόρας, απορροφά το ενδιαφέρον όλων, αναδεικνύοντας το μεγάλο ηθικό κενό στην αστική Δεξιά. Πάντα κατώτερη των περιστάσεων...
Από την άλλη, ανεξήγητη είναι για όλους η σιωπή του ΛΑΟΣ. Όπως όλα δείχνουν, στην Καλλιρρόης είναι και αυτοί απορροφημένοι με τα τεκταινόμενα στο μεγαλύτερο διαμέρισμα της «πολυκατοικίας». Κι όμως, κάποιοι προεκλογικά έταζαν στον κόσμο «εθνική αντιπολίτευση», έχοντας διαγνώσει την αδιαφορία των ταγών της ΝΔ για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, αλλά και για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Τώρα σιωπούν, χάνοντας μια θαυμάσια ευκαιρία να καλύψουν ένα μεγάλο κενό και να περιθωριοποιήσουν όλους όσους αδιαφόρησαν για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό πραγματικά είναι ακατανόητο. Η απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ασχολείται μόνο με τα του οίκου της, έπρεπε να αποτελέσει για το ΛΑΟΣ μια ευκαιρία «επέλασης» στα «δεξιά». Ο κόσμος διψά να ακούσει ριζοσπαστικό και εθνικιστικό λόγο, κοιτάει με απόγνωση να δει αν ακούει κανείς, αν αναπνέει κανείς, αν στον πλανήτη «πατριωτικός χώρος» υπάρχει ζωή. Και εισπράττει απογοήτευση. Η σιωπή του ΛΑΟΣ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, αποκαρδιώνει, απογοητεύει και ωθεί ακόμα περισσότερο κόσμο στην απομόνωση και στην ιδιώτευση.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Χάνουμε την πατρίδα μας, την κοινωνία μας και την ιδιοπροσωπεία μας. Ο ερχόμενος Δεκέμβρης είναι κομβικός για τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς κρίνονται πάρα πολλά. Η Κύπρος, η ονομασία των Σκοπίων, η «ευρωπαϊκή διαδρομή της Τουρκίας», μεταξύ άλλων. Η ανυπαρξία εθνικής αντιπολίτευσης, θα αποθρασύνει τους θιασώτες του ενδοτισμού και της πολυπολιτισμικότητας «Δεκέμβρη». Ήδη, στο επίπεδο των κοινωνικών σχέσεων, η αριστερά που υπηρετεί τα συμφέροντα των «μεγάλων αφεντικών», προελαύνει. Μπορεί να μην το έχουν καταλάβει στο ΛΑΟΣ, αλλά η ευθύνη τους είναι τεράστια. Η κοινωνία τους παρατηρεί με προσοχή και θα τους κρίνει πολύ αυστηρά, αν συνεχίσουν να φυγομαχούν.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος