13.10.09

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ


Ένας αέρας καθαρότητας και αισιοδοξίας


26570_normal
Ενας αέρας αισιοδοξίας και καθαρότητας σα να φύσηξε στην Ελλάδα.Το νιώθεις γύρω σου.Μετά από 5 χρόνια παρακμής,σαπίλας και μαυρίλας σαν κάτι να φώτισε.Ξέρω πως πολλοί που θα διαβάσουν αυτά θα σκεφτούν: Υπερβολές.Ισως να πούν επίσης "σαν πολύ βιάζεσαι"....
Δεν πετάω στα σύννεφα.Ξέρω πως δε θάναι όλα ανέφελα.Και διεφθαρμένοι θα βγούν στην επιφάνεια και δύσκολα οικονομικά μέτρα θα παρθούν.
Αλλά έχω πίστη στο Γιώργο.Οτι ποτέ δε θ αφήσει τα πράγματα να πάνε όπως πήγαιναν επί Νέας Δημοκρατίας.
Εχέγγυο η στάση του Γιώργου όλα αυτά τα χρόνια.Η τιμιότητά του,η καθαρότητά του,η ανοιχτή του σκέψη,η ανθρωπιά του.
Ο Γιώργος ήρθε για να τιμήσει το όνομά του.Είμαι σίγουρη γι αυτό.Δυσκολίες θα υπάρξουν όπως είπα.Αλλά ποτέ δε θα είναι η Ελλάδα όπως επί της προηγούμενης κυβέρνησης.
Μ άρεσε τόσο πολυ που ξαναείδα τον πρωθυπουργό της χώρας να μην δουλεύει στο Μαξίμου απ τις 9 μέχρι τις 2 αλλά να είναι εκεί απ το πρωί μέχρι το βράδυ συσκεπτόμενος
με τους υπουργούς του.
Μου άρεσαν πολύ σχεδόν όλες απ τις επιλογές του στα υπουργεία.Μου αρεσει το χαμόγελό του κι αυτό που εκπέμπει.
Και μ αρέσει που ο Γιώργος ανέλαβε υπουργός εξωτερικών.Γιατί ξαναβάζει την Ελλάδα ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο παίρνοντάς την απ
το περιθώριο όπου την είχαν καταδικάσει οι προηγούμενοι.Να θυμηθούμε τις εποχές όπου η Ελλάδα είχε ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Το είδαμε και στο ταξίδι στην Τουρκία.Η Ελλάδα προσπαθεί να ξαναπάρει κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια,όπως και είχε μέχρι το 2004.Ολοι το θυμόμαστε.
Τα συχνά ταξίδια του Γιώργου,οι σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες,ο ηγετικός ρόλος που είχαμε κατακτήσει.Το πώς μας λογάριαζαν.
Βλέποντας το Γιώργο στην Τουρκία,αυτά που είπε,το πώς τα είπε,αυτό που πήγε να περάσει,αυτό που προσπαθεί να κάνει,μου θύμισε τον Βενιζέλο.
Βέβαια οι γνωστοί κύκλοι ξαναείπαν τις μπαλαφάρες τους.Αλλά πρέπει να μείνουν στο περιθώριο όπου και ανήκουν.
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κοσμοπολίτισσα,με σχέσεις με όλους τους λαούς και τις χώρες.Με προσπάθειες εξομάλυνσης όπου υπάρχουν προβλήματα.
Γιατί όπως είχε πει και ο Βενιζέλος
"Η Ελλαδα οφείλει να είναι φίλη όλων και εχθρός ουδενός"
Νομίζω ότι ήρθε καιρός να αποκατασταθεί το κύρος της.Και εχω στο Γιωργο απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα το προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις.