2.10.09

Ο Πάπας στην Κύπρο.

Παρασκευή, 2 Οκτώβριος 2009


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ τον ερχόμενο Ιούνιο μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«H Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, αποδέχθηκε την πρόσκληση, που του απηύθυνε ο... Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη φετινή επίσημη επίσκεψή του στο Βατικανό, τον παρελθόντα Μάρτιο (27 Μαρτίου 2009), να επισκεφθεί την Κύπρο», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επίσημη επίσκεψη του Ποντίφικα στην Κύπρο, προστίθεται, «αναμένεται στις αρχές Ιουνίου του 2010».
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια, με τον Πάπα συναντήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βατικανό ο Πάπας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Εκκλησία της Κύπρου και το ενδιαφέρον του για τη λεηλασία των πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών της μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού και την κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου.
greece-salonika