4.10.09

ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2009

Ελλάς Ελλήνων Ανιάτων

της Μαρίας Σεφέρου

Ακούσατε ότι στο παρελθόν η χώρα μας είχε βαφτιστεί από κάποιο Παπαδόπουλο – χτύπα ξύλο! –
"Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", παρόλο που στην ουσία το όνομα που διαχρονικά της ταιριάζει καλύτερα είναι, "Ελλάς Ελλήνων Ανιάτων". Ανίατοι γαρ είμαστε και μας φαίνεται. Η ανίατη ασθένεια που μας έχει προσβάλει είναι χρόνια κακοήθης κομματοκρατίτιδα – μια ασθένεια που αποχαυνώνει την κριτική σκέψη, διαβρώνει τη συνείδηση, υποθάλπει τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού πυροδοτώντας φανατισμό και πολιτικά μίση, και παραλύει κάθε αίσθηση καθήκοντος προς το σύνολο και τη χώρα. Κι ενώ οι επιβήτορες της εξουσίας μας αποκαλούν κυρίαρχο λαό, εμείς συμπεριφερόμαστε ως θύματα, λόγω της ανίατης ασθένειας που μας έχει προσβάλλει.


Ημέρα οργασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας σήμερα, έστω και υποτονικού, και οι ανίατοι πάσης Ελλάδος προσέρχονται εκόντες άκοντες, ή μάλλον από συνήθεια, στις απατηλές κάλπες για να σταυρώσουν εκείνον που από μεθαύριο θα τους σταυρώνει καθημερινά κι αυτοί θ’ αναθεματίζουν. Διότι όταν περνάει ο μήνας του μέλιτος, όλοι, ακόμη και οι πιο ενθουσιώδεις οπαδοί, θα προσγειωθούν στην αμείλικτη πραγματικότητα – μια πραγματικότητα που εμείς οι ανίατοι ιθαγενείς έχουμε χτίσει με επιμέλεια και μεράκι από καταβολής του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Σήμερα, ο κουρασμένος και φυγόπονος πρώην “καταλληλότερος” θ’ αποκαθηλωθεί ως ακατάλληλος με τη βούλα των περιφερόμενων και εκδικητικών ψηφοφόρων ελευθέρας βοσκής, και θ’ αναλάβει επιτέλους στην πράξη την ευθύνη του Βα(λ)τοπεδίου – ευθύνη που θεωρητικά και με καθυστέρηση είχε αναλάβει με το στανιό όταν είχε φουντώσει το “ιερό” σκάνδαλο του ανόσιου Εφραίμ. Βλέπετε στις Δημοκρατίες όλα εδώ πληρώνονται στους πρωθυπουργούς, έστω κι αν και δεν πάνε φυλακή.
citypress