25.10.09

ΚΥΡΙΑΚΉ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2009
Περίεργη σύλληψη στην Έδεσσα


Ο συλληφθείς, που είναι γνωστός στην περιοχή ως διαχειριστής ιστοσελίδας με αντεθνικό περιεχόμενο, (BULGARMAK του NIKOΥ ΣΤΟΪΔΗ).,δέχθηκε ξαφνικά την αιφνιδιαστική επίθεση ανδρών της τοπικής Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα στην οποία υπήρχαν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, που ερευνάται για ποιο λόγο τα κατείχε.

του Μανώλη Βάια
Πλήθος αρχείων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπλα, αρχαία αντικείμενα και… ανθρώπινα οστά (!) κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του ένας 61χρόνος που συνελήφθη από αστυνομικούς στην Έδεσσα Πέλλας.

Ο συλληφθείς, που είναι γνωστός στην περιοχή ως διαχειριστής ιστοσελίδας με αντεθνικό περιεχόμενο, δέχθηκε ξαφνικά την αιφνιδιαστική επίθεση ανδρών της τοπικής Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα στην οποία υπήρχαν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, που ερευνάται για ποιο λόγο τα κατείχε.

Ακόμη, κατέσχεσαν ένα πιστόλι των 7,62 χιλιοστών με 8 φυσίγγια, ένα κυνηγητικό όπλο με ξυσμένο τον αριθμό, ένα αεροβόλο όπλο με σκοπευτική διόπτρα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με δυναμίτη, πέντε μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ένα ξίφος, 17 κροτίδες, μία ξύλινη ράβδο, για τα οποία παραπέμπεται με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Τέλος, ο 61χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν ένας χάρτης μεγάλης αρχαιολογικής αξίας του 4ου π.χ αιώνα, ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα, ένα τμήμα επιτύμβιου σταυρού βυζαντινής περιόδου, καθώς και μία επιτύμβια μαρμάρινη πλάκα από την εποχή της τουρκοκρατίας,.

Όμως, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν πού και με ποιον τρόπο ο 61χρονος προμηθεύτηκε και τρία …ανθρώπινα οστά, τα οποία αποτελούν μέρη ινιακής χώρας κρανίου!
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/ infognomon politics