23.10.09

Εκπομπή Αθέατος Κόσμος 20/10 : Ίμια - Αποκαλύψεις


Η συνέχεια της εκπομπής του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλλα για την κρίση των Ιμίων προβλήθηκε προχθές 20/10 ,σημειώνοντας μάλιστα πολύ μεγάλη τηλεθέαση.Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνει το τηλεοπτικό κοινό για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, ακόμα και μετά απο 13 ολόκληρα χρόνια .

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος (βίντεο στο τέλος της ανάρτησης απο το κανάλι evonymos) συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για τις άγνωστες πτυχές της κρίσης,ορισμένα απο τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της εκπομπής ήταν:

H συνέντευξη μέλους της ομάδας των Ελλήνων βατραχανθρώπων που ήταν επάνω στην βραχονησίδα το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996,η οποία πραγματικά συγκλονίζει.
Η παρέμβαση ενός κελευστή του ΠΝ-διασώστη της φρεγάτας Ναυαρίνο ,ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να περισυλλέξει τα συντρίμμια του ε/π ΠΝ21 και την σωρό ενός εκ των 3 πεσόντων ηρώων εκείνης της νύχτας.
Οι απίστευτες ...θεωρίες -για να παραμείνουμε κόσμιοι- που ξεστόμισε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντωνιάδης, παρουσία του αδελφού του ήρωα Βλαχάκου, στις οποίες αναφερθήκαμε νωρίτερα εδώ.
Η βαρυσήμαντη δήλωση του πολύπειρου πρέσβη Ζαχαράκη για την Θράκη,η οποία έχουμε την εντύπωση πώς "τρομοκράτησε" το πανελλήνιο.
Η συγκινητική η παρουσία, φυσική και τηλεφωνική, των συγγενών των αδικοχαμένων αξιωματικών του ναυτικού.Ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της νύχτας δεν αξίζουν την αξιοπρεπέστατη στάση των οικογενειών Καραθανάση,Βλαχάκου,Γιαλοψού.
(εν κρυπτώ)