16.10.09

Διαμαρτυρίες για την ενδεχόμενη κατάργηση της Αγροφυλακής


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη δυσαρέσκειά του για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την Αγροφυλακή, εξέφρασε στην “Ημέρα” ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας στη Ζάκυνθο, κ. Κώστας Καποδίστριας, ο οποίος σημείωσε ότι θα είναι μεγάλο λάθος, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα μείνουν απροστάτευτοι οι αγρότες και οι περιουσίες τους.
“Το Σάββατο άκουσα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, να αναφέρει πως θα κλείσει την Αγροφυλακή. Κατ΄ αρχήν, δεν κάνω αντιπολίτευση σε κανένα κόμμα, ούτε και με ενδιαφέρει ποιός κυβερνά. Αυτό που με νοιάζει είναι η Αγροφυλακή να εξυπηρετεί και να προστατεύει τον πολίτη. Οι Αγροφύλακες δεν λειτουργούν ως… μπαμπούλες στα χωριά. Αντιθέτως, εξιχνιάζουν τις κλοπές και επιλύουν τις διαφορές που μπορεί να έχουν οι πολίτες. Εμείς, προτρέπουμε τους πολίτες να μην αλληλομηνύονται, διότι θέλουμε να είναι ενωμένοι. Επισημαίνω ότι κάθε μήνα επιτυγχάνουμε 15 συμβιβασμούς. Προσφέρουμε, λοιπόν, κοινωνικό έργο και λυπάμαι που δεν το έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες. Εκτός των άλλων, πηγαίνουμε με δικά μας μέσα στα χωριά, ενώ παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν ακόμη και με τη ρίψη σκουπιδιών στα δάση. Θα είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης, εφόσον κάνει κάτι τέτοιο. Εμείς, θέλουμε περισσότερες αρμοδιότητες, ούτως ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Όλα τα προϊόντα είναι ραντισμένα με φυτοφάρμακα, με αποτέλεσμα το πιάτο του κάθε πολίτη να περιέχει δηλητήριο. Είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης να μεριμνήσουμε και για αυτό το ζήτημα. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε αργόμισθοι. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι. Συνδράμουμε μέχρι και στις πυρκαγιές, ενώ τόσο εγώ, όσο και το προσωπικό, παραμένουμε περισσότερες ώρες στην Υπηρεσία μας, δίχως να ζητούμε επιπλέον χρήματα. Ένας Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μου έλεγε κάποτε ότι η Αγροφυλακή θα μετονομαστεί σε Αστυνομία Περιβάλλοντος. Δεν έχουμε αντίρρηση να αλλάξει το όνομα της Υπηρεσίας. Διαφωνούμε, όμως, με την κατάργησή της” υπογράμμισε ο κ. Καποδίστριας.
Στην εφημερίδα μας, όμως, μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και ο κ. Γιάννης Χαϊκάλης (πολίτης), ο οποίος επισήμανε ότι η Αγροφυλακή δεν πρέπει να καταργηθεί, διότι είναι η μοναδική Υπηρεσία που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.
“Τον περισσότερο καιρό μένω στην Αθήνα. Στη Ζάκυνθο έρχομαι τους καλοκαιρινούς μήνες και δηλώνω ότι η Αγροφυλακή έχει βοηθήσει πολύ τους αγρότες. Αναφέρω ότι σε κοντινή απόσταση από το νεκροταφείο του Κερίου υπήρχαν μελίσσια και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάμε προς τα εκεί για να ανάψουμε ένα κερί στα προσφιλή μας πρόσωπα. Πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία, όμως μου είπαν ότι θα πρέπει να απευθυνθώ στην Αγροφυλακή. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία έδωσε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Η κυβέρνηση, λοιπόν, θα πρέπει να καταλάβει πως δεν πρέπει να καταργηθεί η Αγροφυλακή, διότι είναι το μόνο σώμα που βρίσκεται κοντά στους αγρότες και στα προβλήματά τους” τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.