15.10.09

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2009

Ναυπηγεία Σκαραμανγκά: Λουκέτο(;) από τους Γερμανούς στο τέλος του μήνα.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως διεμήνυσε ο γενικός διευθυντής των ναυπηγίων κ. Α. Ίντο στους εργαζόμενους σε συναντηση που είχε μαζί τους και γνωστοποίησε ότι η διοίκηση του μητρικού ομίλου ThyssenKrupp, αποφάσισε να διακόψει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι το επόμενο βήμα, μετά την...καταγγελία της σύμβασης για την κατασκευή των 4 υποβρυχίων τύπου 214 εκ μέρους της ΗDW. Το θέμα απασχόλησε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αλλά ο κ. ΄Ιντο γνωστοποίησε στη διοίκηση του σωματείου ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τις πληρωμές του προσωπικού μέχρι και την εξόφληση Οκτωβρίου.

Για το επόμενο διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας θα ζητήσει απο την κυβέρνηση να της καταβληθούν ποσά που θεωρεί οτι της χρεωστούνται. Με αυτά θα καταβάλλει υποχρεώσεις για το επόμενο 3μηνο - 4μηνο και μέσα στο διάστημα αυτό, η διοίκηση θα επιδιώξει να μεταβιβάσει την εταιρεία, ενώ σε κάθε περίπτωση εμμένει στην απόφασή της να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.
(greece-salonika)