16.10.09

Άσκηση πίεσης στο Υπουργείο για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τον Δήμαρχο Λαγανά, Διονύση Κομιώτη, συναντήθηκαν, το πρωί της Κυριακής, οι έμποροι της περιοχής, ούτως ώστε να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γεράσιμος Τσουλούφης, καθώς και ο αντιπρόεδρος, Άρης Φιωτάκης, ενώ βασικό θέμα συζήτησης ήταν η μείωση των τελών αποχέτευσης, ένα αίτημα που είναι χρόνιο, όμως δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.
“Την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετοί συνάδελφοι-μέλη του Συλλόγου μας από τον Λαγανά, ζήτησαν να γίνει μια συνάντηση με τον κ. Κομιώτη, ούτως ώστε να του αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όντως, καλέσαμε τον κ. Κομιώτη, ενώ αναφέρω ότι είχαμε απευθύνει και πρόσκληση σε εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, όμως δεν παρουσιάστηκε κανείς. Πριν από δύο χρόνια, είχαμε ζητήσει από τον κ. Κομιώτη να μειωθούν τα τέλη αποχέτευσης στα εμπορικά καταστήματα, διότι αυτά πληρώνουν τα ίδια χρήματα με τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία, όπου εκεί η χρήση του αποχετευτικού δικτύου είναι μεγαλύτερη. Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδικία και αποφασίστηκε να στείλουμε έναν εκπρόσωπό μας στο Δήμο, ούτως ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα και να δούμε, από κοινού, με ποιόν τρόπο θα γίνει η μείωση των συγκεκριμένων τελών. Από ΄κει και πέρα, οι συνάδελφοι έθεσαν ζητήματα, που έχουν σχέση με τους κράχτες, με τις πινακίδες πάνω στα πεζοδρόμια, με το παρεμπόριο, με την ηχορύπανση, με την αστυνόμευση, με τα υπαίθρια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς και με τις γουρούνες. Ο κ. Κομιώτης απάντησε ότι για όλα αυτά τα θέματα, χρειάζεται η συνδρομή της Αστυνομίας, κάτι όμως που δεν είναι εφικτό, μιας και στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά εργάζονται λίγοι αστυνομικοί. Υπενθυμίζω ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είχε συναντηθεί με τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, καθώς με τον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη, οι οποίοι μπροστά στο Νομάρχη, Διονύση Γάσπαρο, και στον Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγο, είχαν υποσχεθεί ότι θα στείλουν αστυνομικούς στο νησί. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, μετά από πρόταση του κ. Κομιώτη, να συγκροτηθεί μια Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο, από τον Σύλλογο Ξενοδόχων, από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά και από το Σύλλογο Επαγγελματιών του Καλαμακίου, ούτως ώστε να ασκήσουμε πίεση όλοι μαζί προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας την ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό” υπογράμμισε ο κ. Τσουλούφη