14.8.09

ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ !!!


Η Ανδόρα είναι η 125η χώρα που αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ και εφόσον εξασφαλιστούν ακόμα τρεις αναγνωρίσεις, συμπληρώνεται ο «μαγικός» αριθμός των 128 χωρών, που θα πρέπει να υπερψηφίσουν αίτημα κατοχύρωσης της συνταγματικής ονομασίας της χώρας στον ΟΗΕ.
Άγνωστο το εάν ασχολείται κανείς (καλοκαιριάτικα..) στην Ελληνική κυβέρνηση με το ορατό πλέον ενδεχόμενο.

Επανέρχονται στα Σκόπια τα σενάρια περί προσφυγής στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με αίτημα την κατοχύρωση της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Ανδόρα την περασμένη εβδομάδα (δείτε εδώ) είναι η 125η και, εφόσον η ΠΓΔΜ εξασφαλίσει ακόμα τρεις αναγνωρίσεις, συμπληρώνεται ο «μαγικός» αριθμός των 128 χωρών, που θα πρέπει να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα, προκειμένου αυτό να εγκριθεί.
Κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ έσπευσαν να διευκρινίσουν στα τοπικά ΜΜΕ, πως η...σχετική δυνατότητα θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση αποτυχίας της υπό τον Μάθιου Νίμιτς διαπραγμάτευσης.Διπλωματική "μπλόφα" ή όχι, ο χρόνος θα δείξει..
Ερώτημα αποτελεί, προς το παρόν, εάν και πώς θα επηρεάσει τη διαδικασία η προειδοποίηση της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης προς τα Σκόπια ότι θα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία τους, εάν δεν αλλάξει η πολιτική ως προς τους Βούλγαρους πολίτες της ΠΓΔΜ...
Την ίδια ώρα πάντως αποσκευές για τη Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο διαπραγματευτής της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, καθώς, σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς αναμένει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών στην τελευταία πρόταση που παρουσίασε στις αρχές Ιουλίου..




Αναρτήθηκε από The acrobats στις Παρασκευή, Αύγουστος 14, 2009