29 Σεπ 2023

Τι μέλει γενέσθαι στην χώρα; Τα σχέδια διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους από Κασσελάκη και ο γάμος ομοφυλοφίλων από Μητσοτάκη

Απορία: Ποιος αποφασίζει ποιοι πολιτικοί θα κυβερνούν (εναλλάξ) την Ελλάδα;
ΑΛΕΞ

 

Τι ρόλο θα παίζουν πλέον οι χιλιάδες ελληνοποιημένοι μουσουλμάνοι μετανάστες και πως θα αντιδράσει η ελληνική κοινωνία που βάλλεται από παντού_Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει, και αυτό το γνωρίζουν όλοι

Έλληνες πολιτικοί μετά το φαινόμενο Κασσελάκη ( με την παρουσία του συζύγου του σε πολλές περιπτώσεις μέχρι την εκλογή του), βγήκαν και αποκάλυψαν και αυτοί τον γάμο τους με άνδρες στο εξωτερικό, ενώ προς το παρόν οι αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία δεν είναι ξεκάθαρες και κυρίως ορατές αυτό το διάστημα, λόγω τρομερής ακρίβειας σε βασικά αγαθά, καύσιμα, και κυρίως λόγω των τρομερών θεομηνιών.  

Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν και ο “ κομήτης” Κασσελάκης αλλάζει έτσι και αλλιώς τα πάντα στην χώρα μας, φέρνοντας νέα ήθη και έθιμα, κάτι που παραδέχονται τόσο οι φίλοι του όσο και οι εχθροί του.   

Ο πρόεδρος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατέδειξε με σαφήνεια στις λιγοστές προτάσεις του ότι αν και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, κάτι που σίγουρα θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ναι μεν χρονολογείται εδώ και πολλά πολλά χρόνια, αλλά που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν τόλμησε να το κάνει πράξη, λόγω των ισχυρών αντιδράσεων, κομμάτων, φορέων, της εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως του ελληνορθόδοξου ποιμνίου.   

Το σχέδιο αυτό θα φέρει πρώτα και κύρια την αντίδραση της εκκλησίας της Ελλάδος, ( την οποία  αναμένουμε και θα την δούμε σίγουρα το επόμενο διάστημα), αφού πρώτα και κύρια θίγεται έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων ξανά, μια ισχυρή συμφωνία πολλών ετών μεταξύ του ελληνικού κράτους και της εκκλησίας μας, που μετρά δεκάδες χρόνια.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και νέα ήθη που φέρνει ο νέος πρόεδρος του, η εκκλησία είναι εμπόδιο για ιδεολογικούς κυρίως λόγους αλλά και για πρακτικούς.

 Ο κ. Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο στην Καβάλα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να υπάρξει σταδιακή μετάβαση στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Αυτή γενικά είναι η προσέγγισή μου».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «τα υπόλοιπα θα τα βγάλουμε ως σχέδιο πρώτα ο Θεός».

Στη συνέχεια βέβαια κατάλαβε το ότι αυτό που είπε μάλλον δεν έστεκε και έσπευσε να διορθώσει  λέγοντας ότι ήταν «λάθος έκφραση» (σ.σ το πρώτα ο Θεός).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει, και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Οι αντιδράσεις όποτε και αν έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη θα είναι ισχυρότατες και θα προκαλέσουν αναταράξεις, αφού αλλάζει ολόκληρη η καθεστηκυία τάξη στην χώρα μας, και παραγκωνίζεται ο ορθόδοξος χαρακτήρας του λαού μας, ο οποίος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση με χιλιάδες ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων μεταναστών μετά την απόφαση του υπουργού μετανάστευσης, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ.    

Άρθρο 3 - Σύνταγμα της Ελλάδος - Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Ο Πρωθυπουργός και το μελλοντικό νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των  γάμων των ομοφυλοφίλων

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιθυμεί προς το παρόν να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά οι αλλεπάλληλες τραγωδίες με φωτιές και πλημμύρες σε Ρόδο, Έβρο και Θεσσαλία σε συνδυασμό με αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ, ανέβαλαν προς το παρόν τα όποια σχέδια.

Τα σχέδια αυτά όμως θα γίνουν κάποια στιγμή θα γίνουν πραγματικότητα και θα έρθουν με μορφή νομοσχεδίου στην βουλή προς ψήφιση, κάτι που θα προκαλέσει πιθανότατα σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όσο και σε κόμματα της βουλής που δεν θέλουν να ακούσουν για το θέμα αυτό.

Αυτό ωστόσο που αναμένουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και ανυπομονησία, θα είναι η αντίδραση της εκκλησίας της Ελλάδος, για το θέμα των γάμων ομοφυλοφίλων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για να μετρήσει αντιδράσεις.

Η εκκλησία και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν συμφωνούν πιθανότατα με αυτή την απόφαση, αλλά και με την υιοθεσία από τα ζευγάρια αυτά ορφανών παιδιών, και θα το δείξουν πιθανόν με τον δικό τους τρόπο όποτε και αν αυτό απαιτηθεί.

Επίσης θα έχουμε πιθανόν σφοδρές αντιδράσεις και από την μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους, αλλά και από πολλούς Ιεράρχες της εκκλησίας που τάσσονται αναφανδόν κατά μιας τέτοιας κίνησης από την σημερινή κυβέρνηση, όποια κίνητρα και αν έχει αυτή.

Όλα αυτά τα περίεργα  λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας, που είναι συνδεμένη με την ορθοδοξία όχι μόνο ως επίσημο κράτος από το 1832, αλλά από την εποχή του Βυζαντίου, όταν οι Στρατιώτες της ελληνικής αυτοκρατορίας πήγαιναν στην μάχη με το ρητό “ κύριε ελέησον”.      

Την ίδια ακριβώς περίοδο σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια τρομερή κρίση πληθωρισμού με πολλές και επικίνδυνες προεκτάσεις, ενώ μια οικονομική κρίση λόγω υπέρογκου χρέους των Αμερικανών, μπορεί να διαλύσει την οικονομία στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είμαστε μπροστά δηλαδή σε πρωτόγνωρα γεγονότα, ίσως και σε έναν παγκόσμιο πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Κίνας, μαζί με  ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ που όμοιο του δεν θα έχει δει ο πλανήτης, και κάποιοι τους νοιάζει να αφαιρέσουν την ορθοδοξία από την χώρα μας. 

https://www.pentapostagma.gr