30 Ιαν 2010

Δόκιμος πρωτοετής σε διαθεσιμότητα



Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010, 17:00

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα πρωτοετής δόκιμος Αστυφύλακας, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων τον Οκτώβριο του 2009.
Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Ο δόκιμος φέρεται ότι στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε για την είσοδο του στη Σχολή Αστυφυλάκων, κατέθεσε ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διώκεται και δεν εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη, ενώ στη συνέχεια από το σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών.
zougla.gr
_______________________________________________________________
Η είσοδος σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, δεν θα πρέπει να επαφίεται στο βαθμό αποφοιτήσεως του Λυκείου ή σε πανελλήνιες εξετάσεις ή στα διάφορα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου και εισαγγελίας.
Πρέπει να γίνεται σχολαστικός αστυνομικός έλεγχος και να πιστοποιείται η εν γένει άψογη συμπεριφορά του υποψηφίου, ως ιδιώτη.
-Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η είσοδος ατόμων με παρεκλίνουσα συμπεριφορά, ροπή προς ναρκωτικές ουσίες, κ.λ.π. ή πράξεις που αντιβαίνουν προς τη στρατιωτική και αστυνομική ιδιότητα.
-Από τότε που ίσχυσε η ανεξέλεγκτη είσοδος από τις πανελλήνιες, παρατηρήθηκαν αρκετά πρωτοφανή κρούσματα συμπεριφοράς.

EFENPRESS