15.7.22

Μια λεπτομέρεια "κλειδί" για τις φρεγάτες! Γιατί οι Γάλλοι πρέπει να μας χιλιοευχαριστήσουν




Οι φρεγάτες Amiral Ronarc' της Γαλλίας ίσως καταλήξουν να αντιστοιχούν στις δυνατότητες των ελληνικών FDI.

Από την εκτόξευση το 2017 του προγράμματος των πέντε μελλοντικών φρεγατών άμυνας και επέμβασης (FDI) του Γαλλικού Ναυτικού, συζητείται το επίπεδο οπλισμού και εξοπλισμού αυτών των κτιρίων ύψους 122 μέτρων και άνω των 4400 τόνων σε φορτίο. 

Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα είναι το πρώτο ναυτικό πρόγραμμα της Γαλλίας που θα εξελιχθεί από την έναρξη του Πολέμου στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία πρόκειται να προμηθευτεί 5 FDI πριν από το 2030 για να αντικαταστήσει τη γερασμένη κλάση La Fayette. Έχουν περιγραφεί ως υποοπλισμένα από την αρχή, αλλά η χρηματοδότηση ήταν περιορισμένη.

Πως μπορεί να εμπλακεί όμως σε αυτό η χώρα μας; 
 
Μια σημαντική παράμετρο για την υπόθεση των φρεγατών θέτει  ο ειδικός αναλυτής Hugo Decis.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία θα πρέπει να ευχαριστήσει την χώρα μας για κάτι ακόμη!

"Η απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού να προμηθεύσει έως και 4 FDI πιθανώς διευκόλυνε την Marine Nationale να θέσει τη δική της επιθυμία να δει τις δυνατότητες των φρεγατών Amiral Ronarc'h αναβαθμισμένες. Ως αποτέλεσμα, οι φρεγάτες Amiral Ronarc' της Γαλλίας ίσως καταλήξουν να αντιστοιχούν στις δυνατότητες των ελληνικών FDI, καθιστώντας το γαλλικό και το ελληνικό ναυτικό πιο διαλειτουργικό και ανοίγοντας ίσως το δρόμο για περισσότερη βιομηχανική συνεργασία στο μέλλον" σχολιάζει.



Among other developments, the sinking of the Moskwa was a reminder of how vulnerable PSCs are, something not many of us doubted, but that political leaders can (hopefully) no longer dance around. Colleagues at the @IISS_org have covered this here: https://t.co/OJ1qeULuso

— Hugo Decis (@Decis_) July 11, 2022
ΠΗΓΗ