5.4.19

Νέα ένταση στα Διαβατά Θεσσαλονίκης: Oι πρόσφυγες έστειλαν γυναίκες και παιδιά εναντίον των ΜΑΤ (βίντεο)

Nέος γύρος επεισοδίων βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στα Διαβατά μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν και χθες επεισόδια με μία σύλληψη και έναν τραυματία.

_____________________________________
Εφάρμοσαν τη γνωστή άτιμη ισλαμική μέθοδο, όπως έκαναν και στις πατρίδες τους, να βάζουν τα γυναικόπαιδα στη πρώτη γραμμή (σαν ασπίδες) για να σκοτώνονται και να ομιλούν αυτοί μετά για θύματα σε  γυναικόπαιδα!
_____________________________________
Συγκεκριμένα, γυναίκες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό που είχε στηθεί, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τους άνδρες της αστυνομίας.  Δηλαδή οι "πρόσφυγες" έστειλαν σκοπίμως τα γυναικόπαιδα για να περάσουν από τους αστυνομικούς
Περίπου 500 πρόσφυγες διανυκτέρευσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά.
Χθες, Πέμπτη, το απόγευμα οι πρόσφυγες συνέρρευσαν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα. Στο σημείο προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματικής βλάβης και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα.
(Προσέξτε να μη μας φύγουν και τους...χάσουμε!!!- Juan)
Πώς ξεκίνησαν όλα
Από μια φήμη που διακίνηθηκε από ανώνυμους μέσω Facebook ότι ομάδες προσφύγων θα μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και ότι θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων ξεκίνησε η συγκέντρωση εκατοντάδων προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τους εμποδίσουν ήταν πρωτοφανούς αγριότητας και καταδεικνύουν πως επρόκειτο για δοκιμή «μαύρων επιχειρήσεων» αφού όλα ξεκίνησαν με την απλή διάδοση φημών μέσω social media.
Δείχνει μάλιστα το γεγονός αυτό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να ελεγχθούν και αποτελούν «δούρειο ίππο» για όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει κατάλληλα. 
Άλλωστε λόγο της αμεσότητάς τους είναι πολύ εύκολη η διάδοση οποιασδήποτε ελεγχόμενης πληροφορίας ή υποσυνείδητης εντολής.
pronews