27.1.18

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Δηλώσεις από τη Βουλή μετά τη συνάντηση θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης -Για λόγους «πολιτικής τάξης» είπε το «ναι» στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα προσήλθε στο προκαθορισμένο ραντεβού πέντε λεπτά νωρίτερα. 


Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους πολιτκούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει κατ' ιδίαν για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός. 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του - δεν θα κάνει δηλώσεις εξερχόμενος του Μαξίμου, αλλά ότι έχει να πει σε σχεση με τη συνάντηση θα το κάνει από το γραφείο του στη Βουλή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΡΤ που συνήθως καλύπτει με κάμερα τις συναντήσεις αυτές από το εσωτερικό του Μαξίμου, δεν έδειξε εικόνα από τη συνάντηση των δύο ανδρών.
Παρά το γεγονός ότι χθες, η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, τελικώς η αξιωματική αντιπολίτευση μετέβαλε τη στάση της. 

Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο για λόγους «θεσμικής τάξης» ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ αλλά και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σε διπλωματικό επίπεδο.

Στη συνέχεια της ημέρας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα: 
- Στις 12:30, με την Φ. Γεννηματά, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
- Στις 13:30, με τον Δ. Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ
- Στις 15:00, με τον τον Στ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού και
- στις 17:30, με τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων

protothema.gr