1.6.23

Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα-Προχωρά η διαδικασία έγκρισης



 Πλέον, αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση

Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχε εκφράσει την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης. Ο Μενέντεζ, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο “Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής” (Ionian Medal of Honor).

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Αναμφίβολα ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει τονίσει πως ο ίδιος έχει θέληση να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, ειρήνη και ασφάλεια».

Για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».

https://www.pentapostagma.gr