2.2.23

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας με Πακιστάν! Οι στρατιωτικοί δεσμοί των δύο χωρών πρέπει να προβληματίζουν την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος  σας διαβεβαιώνει κ.κ. αρμόδιοι, ότι σε περίπτωση πολέμου οι εν Ελλάδι διαβιούντες-όλοι- στρατεύσιμης ηλικίας & πιθανώς ήδη στρατευμένοι- Πακιστανοί, δεν θα χτυπήσουν τη Χώρα μας,  ευρισκόμενοι "εντός των τειχών" ;
Juan

 Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούν Πακιστάν και Τουρκία στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa της πρώτης, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος δημοσίων σχέσεων του πακιστανικού στρατού, στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες.

«Τουρκικές από τις Ειδικές Δυνάμεις η ομάδα ειδικών υπηρεσιών του Πακιστάν συμμετέχνουν στην άσκηση», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση.

Το όνομα της άσκησης είναι αυτό που προξενεί το ενδιαφέρον, καθώς απαντάται ως «Ataturk». Η τελετή έναρξης της πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της Ειδικής Υπηρεσίας του Πακιστανικού στρατού στην Tarbela.


Οι ασκήσεις «Ataturk-XII 2023» θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και στοχεύουν στην «ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών τεχνικών», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν πακιστανικά ΜΜΕ, «η άσκηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση σύνθετων περιοχών και σπηλαίων, στην εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, στην αντιμετώπιση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και στην ιατρική περίθαλψη μάχης».

Αυτές οι κοινές ασκήσεις ενισχύουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και σίγουρα πρέπει να προβληματίζουν την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται, ότι η χώρα μας φιλοξενεί Πακιστανούς μετανάστες σε όλη της την επικράτεια, ενώ έχουν υπάρξει ουκ ολίγα περιστατικά που μερίδα μεταναστών της συγκεκριμένης εθνικότητας έχουν διαδηλώσει έξω από την ινδική πρεσβεία, στην Αθήνα, δημιουργώντας πρόβλημα με την Ινδία, η οποία είναι σύμμαχος της Ελλάδας εν αντιθέσει με το Πακιστάν που έχει άμεση συνεργασία με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες.