29.11.22

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Προς ΟΗΕ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ και μεγάλες δυνάμεις….


Νέα πρόκληση της κατοχικής Τουρκίας στην κατεχόμενη Ελληνική Αγία Καρπασία. 29η Νοεμβρίου 2022.

Το παράνομο Τ/Κ Ταταρικό καθεστώς παραχωρεί μεγάλη έκτασης Ε/Κυπριακής γης, στον κατοχικό στρατό του Ερντογανικού καθεστώτος, ως εάν τα έχει κληρονομήσει από τους βαρβάρους προγόνους του Οθωμανούς κατακτητές.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αλλά και όλη την κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο.

Προς ενημέρωση:                                                                                            

  Δεν θα γράψω, ότι είναι η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι, διότι οι σταγόνες των μυρίων εγκλημάτων της δόλιας και βάρβαρης Τουρκίας, στην άπατη πίθο των Δαναϊδών πίπτουν, που δεν ξεχειλίζει ποτέ….

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου καταγγέλλει την Τουρκία στην Ε.Ε., γιατί συνεχίζει ασταμάτητα τις παραβάσεις, παραβιάσεις και εγκληματικές ενέργειες της, σε βάρος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Χριστοφόρου τονίζει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Αυτή την περίοδο, που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για επανέναρξη του διαλόγου, για επίλυση του Κυπριακού, στα πλαίσια του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλητικές εγκληματικές ενέργειες στην Αμμόχωστο καθώς και στη Χερσόνησο της Καρπασίας                      Η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, με απόλυτα παράνομο, παραβατικό και εγκληματικό τρόπο, προβαίνουν  στην απροκάλυπτη ενέργεια να παραχωρήσουν, στον κατοχικό στρατό,  έκταση γης στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που είναι κατεχόμενη γη και ανήκει στους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Πιστεύω ότι οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχίζουν ασταμάτητα σε βάρος της Κύπρου, χώρας μέλους της Ε.Ε., όσο η Διεθνής Κοινότητα και η ΕΕ, αναλώνονται μόνο σε λεκτικές καταδίκες.                                                                                                                 Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι η πλέον παραβατική, προκλητική, χώρα που διατηρεί σχέσεις με την Ε.Ε., χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και δυστυχώς παραμένει ατιμώρητη. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Τουρκία διαχρονικά περιφρονεί και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο καθώς και τις εκκλήσεις και τα ψηφίσματα της Ε.Ε.                                                             Πλέον δεν χωρεί καμία αμφιβολία και τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν, προ πολλού. Πιστεύω είναι η ώρα, επιτέλους η Ε.Ε., να αντιδράσει μόνο με έργα, πράξεις και δράσεις απέναντι στη Τουρκική, προκλητικότητα, παραβατικότητα και επιθετικότητα». 

ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΠΛΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ … ΣΕ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ….
ΤΟΥΡΚΑΛΛΑ ΑΡΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» … «.ΕΙΡΗΝΕΥΤΕ»Σ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ….. ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΣΦΑΖΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ…. ΚΑΙ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΚΑΙ ΤΟΤΕ,  ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ …ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ….. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ….

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ….

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ….

Οι συνένοχοι και συναυτουργοί, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνές δικαστήριο της Χαγης, ΟΗΕ, για τις μέρες και πράξεις της Τουρκίας

Και, 

Ε.Ε., Δεν μιλώ, ΝΑΤΟ Δεν ακούω, ΔΔΧ Δεν βλέπω, ΟΗΕ, Δεν γνωρίζω 

ΕΣΕΙΣ «κύριοι» οι «πιθηκίζοντες» είστε όλοι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί, στα απεχθή εγκλήματα, ασυδοσία και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της *εγκληματικής Τουρκίας! Είστε ΕΝΟΧΟΙ , για ότι συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί. 

*Η λατινική φράση "latet anguis in herba" σημαίνει "κρύβεται φίδι στο χορτάρι".

Δηλώνει ελλοχεύοντα κίνδυνο ή δόλιο φίλο.

Kαι, «Τούρκο φίλευε και κ@λο, φύλαγε ….

 

 


Ήρθαν
ντυμένοι φίλοι
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας
και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
Ελύτης.  

ΘΥΜΑΣΤΕ; Η «σύμμαχος» σας σήμερα Τουρκία με τον Εγκληματία Γερμανό Όττο Λίμαν και αργότερα με τους ΝΑΖΙ  υπέγραφε συμφωνίες συμμαχίας και φιλίας … και λόγω της προδοτικής της στάσης ουκ ολίγες απώλειες στα συμμαχικά στρατεύματα υπήρξα ,,,,

   

Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag‎, τουρκικάTürk-Alman Dostluk Paktı) ήταν σύμφωνο μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου. Αυτή άρχισε να ισχύει την ίδια ημέρα. ( Wikipedia)

Παρακολουθώντας κάποιος την εγκληματική πορεία» της Τουρκίας ανά τους αιώνες και από γένεσης της διαπιστώνει ότι η χώρα αυτή, είναι η μοναδική στον κόσμο που είναι περήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της και είναι μια κακούργα Λερναία Ύδρα, που οι σύμμαχοι όταν και στον Α ΠΠ και στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Β ΠΠ, περιστασιακά έκοψαν ένα από τα κεφάλια της, δεν θέλησαν οι δόλιοι ,πυρακτωμένη δάδα να βάλουν στον λαιμό της για να μην φυτρώσου άλλα….. ως εκ τούτου ναι…..…είναι συναυτουργοί και συνένοχοι Α-Ω βαθμού….. που την ανέχονται και σήμερα….

Μήπως θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία με τον *αποκλεισμό του Βερολίνου μετά τον Β΄ΠΠ, από τον εγκληματία τότε Στάλιν, που περιέφραξε και απέκλεισε το Βερολίνο και οι σύμμαχοι από αέρος έριχναν τρόφιμα στους αποκλεισμένους Βερολινέζους για να μην πεθάνουν της πείνας; Και ο Ερντογάν αυτό επιδιώκει, να αποκλείσει όλη την Κύπρο και από αέρος να έρχεται βοήθεια, πλην εάν μας αφήσετε να πεθάνουμε της πείνας για να απαλλαγείτε από αυτό τον μπελά που λέγεται Κύπρος. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπληρώσετε και την δόλια σύμμαχο σας Τουρκία, για τις δεκάδες προδοσίες έναντι σας, που σε όλους τους πολέμους ήταν σύμμαχος των ΝΑΖΙ;

*Την περίοδο 1948-49 oι δυτικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επανασύστασης ενός γερμανικού κράτους, με την ενοποίηση των τριών δυτικών ζωνών κατοχής και την κυκλοφορία νέου δυτικογερμανικού μάρκου. Με τον τρόπο αυτό προσδοκούσαν την άμεση ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, αλλά και τη δραστική μείωση των κατοχικών εξόδων. Παράλληλα, απέτρεπαν τον κίνδυνο «σοβιετοποίησης» της Ευρώπης, ύστερα από το κομμουνιστικό πραξικόπημα της Τσεχοσλοβακίας (Φεβρουάριος 1948). Η νομισματική μεταρρύθμιση και η συνακόλουθη ίδρυση δυτικογερμανικού κράτους-αναχώματος στον κομμουνισμό προκάλεσαν τη σκληρή απάντηση της Μόσχας, σηματοδοτώντας την πρώτη σοβαρή όξυνση του Ψυχρού Πολέμου. Προκειμένου να επιβάλει τις απόψεις του επί του γερμανικού ζητήματος, ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν αποφάσισε τον αποκλεισμό του Βερολίνου, που αποτελούσε έναν απομονωμένο θύλακο στην καρδιά της σοβιετικής ζώνης. Ετσι, τον Ιούνιο του 1948 έδωσε εντολή στα σοβιετικά στρατεύματα να αποκλείσουν όλες τις οδικές και σιδηροδρομικές προσβάσεις προς το δυτικό Βερολίνο (24.6.1948), διακόπτοντας την τροφοδοσία του. Οι Σοβιετικοί διέκοψαν επίσης την παροχή φυσικού αερίου και ρεύματος, ώστε να οδηγήσουν την πόλη στην πλήρη ασφυξία, εφόσον απείχε 166 χιλιόμετρα από τις ενοποιημένες ζώνες κατοχής.                                          Η αντίδραση της Ουάσιγκτον και συμμάχων με τη μορφή αερογέφυρας («Operation Vittles» ή «The Big Lift»), διάρκειας σχεδόν ενός έτους, είχε πρωτίστως τη μορφή απάντησης στις προκλήσεις της Μόσχας, χωρίς, ωστόσο, να οξύνει την κατάσταση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν απέρριψε την πρόταση του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων, Λ. Κλέι, που πρότεινε τη μεταφορά εφοδίων υπό τη συνοδεία φάλαγγας τεθωρακισμένων.                                                                       Μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 270.000 πτήσεις και μεταφέρθηκαν 1.830.000 τόνοι εφοδίων (63% κάρβουνο, 28% τρόφιμα, 9% βιομηχανικός εξοπλισμός). Συχνά πετούσαν ταυτόχρονα ακόμα και 40 αεροσκάφη (σε πέντε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα), που προσγειώνονταν ανά τρία λεπτά στο Βερολίνο. Οταν τελειοποιήθηκε το δίκτυο ανεφοδιασμού (τον Απρίλιο του 1949) μεταφέρθηκαν σε μία μόνο ημέρα 12.940 τόνοι εφοδίων, όσο είναι το ισοδύναμο φορτίου 22 εμπορικών αμαξοστοιχιών 50 βαγονιών. Μάλιστα, το σύνολο των ωρών πτήσης των 200 αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μεταγωγικών, τα οποία διήνυσαν 175 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ξεπερνούσε αθροιστικά τα 35 έτη! Το κόστος της όλης επιχείρησης έφτασε, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, τα 200 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συνυπολογιστεί η αξία των εφοδίων που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς ή τα λειτουργικά έξοδα των αεροδρομίων. Στην επιχείρηση ανεφοδιασμού του Βερολίνου συμμετείχαν 57.000 άτομα, από τα οποία 76 έχασαν τη ζωή τους (31 Αμερικανοί, 40 Βρετανοί και 5 Γερμανοί).

Τότε βοηθήσατε τους πρώην εχθρούς σας Γερμανούς. Πόσο μάλλον τους Έλληνες της Κύπρου, που πάντα ήταν *σύμμαχοι σας σε όλους τους πολέμους υπέρ Ελευθερίας.

Τουλάχιστον ανθρωπιστικά, αφού εκεί οδηγεί η αισχρή συμπεριφορά σας προς την ημικατεχόμενη Κύπρο και αφού το Ερντογανικό καθεστώς επιδιώκει τον πλήρη αποκλεισμό και εξαφάνιση του μικρού αυτού νησιού,  προετοιμασθείτε να πράξετε το ίδιο, όπως τότε και στο Βερολίνο, δόλιοι….

*«Δεν είναι μικρή σε στρατιωτικό προσωπικό, η προσφορά της Κύπρου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε την παρουσία 40.000 Κυπρίων στρατιωτών στα μέτωπα του πολέμου, σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει.

«Πάνω από 900  Κύπριοι έπεσαν στα πεδία των μαχών και βρίσκονται θαμμένοι σε 56 στρατιωτικά κοιμητήρια 17 χωρών, σε: Μέση Ανατολή, Αφρική, Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον, 2.500 Κύπριοι αιχμαλωτίσθηκαν, οι περισσότεροι στην Ελλάδα, και κρατήθηκαν σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Θεωρείται ως η χώρα που είχε, κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της, τη μεγαλύτερη ανθρώπινη συμμετοχή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Και τέλος προς αφύπνιση μνήμης, απευθύνομαι  ταπεινά και στην μητέρα πατρίδα, που δυστυχώς και αυτή όπως και το 1974, απαθής και ασυγκίνητη μένει μπροστά στο δράμα της αδελφής Ελληνικής Κύπρου. 

«Όπως και στους άλλους Αγώνες του Έθνους, οι Κύπριοι πολέμησαν κι έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους και για τη μητέρα Ελλάδα. Δεν ήταν μόνο η φιλοπατρία και ο ηρωισμός, της ελληνικής ψυχής, η κινητήριος δύναμη που έστελνε χιλιάδες Κύπριους στα πολεμικά μέτωπα της Ελλάδος. Ήταν και το γεγονός ότι μόνο εκεί, στη φλόγα του πολέμου, μπορούσαν να βιώσουν, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, τον επίμονο πόθο τους: να συμπορευτούν σε μια κοινή μοίρα με τους υπόλοιπους Έλληνες, να πάψουν να είναι οι αποκομμένοι αδελφοί. Με δυο λόγια, να ενωθούν με τον εθνικό κορμό».

Β΄Π.Π.  Η Ελλάδα έχει πάρει την απόφαση να αμυνθεί εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Μετά το ηρωικό «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του άξονα, η Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Οι Κύπριοι πληροφορούνται αυτήν την εξέλιξη και ο ενθουσιασμός τους αμέσως είναι πολύ δυναμικός. «Η αντίδραση των Κυπρίων στο ιστορικό Όχι του ελληνικού λαού ήταν δυναμική, ζωοδόχος αλλά και ιστορικά δικαιωμένη. Οι δυνάμεις του κυπριακού Ελληνισμού κινητοποιήθηκαν υπέρ του Όχι το 1940. Παντού στο νησί υψώθηκαν ελληνικές σημαίες και όλοι ήθελαν να σταλούν ως εθελοντές στο μέτωπο, για να υποστηρίξουν την Ελλάδα»,

Τους αριθμούς δίνει o πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Νίκος Μπατσικανής: «5.000-6.000 Κύπριοι ήρθαν στην Ελλάδα, όπου και πολέμησαν εναντίον Γερμανών-Ιταλών, πλάι στους Ελλαδίτες».

Οι πρώτοι Κύπριοι στρατιώτες έφτασαν στον Πειραιά στις αρχές του 1941. Μέχρι και την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941, υπολογίζεται ότι αρχικά έφτασαν μέσω Αιγύπτου και Λιβύης πέραν των τεσσάρων χιλιάδων Κυπρίων του «Κυπριακού Συντάγματος». Πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ιερά χώματα της μητέρας πατρίδας ,,,, οι περισσότεροι είναι αγνοούμενοι μέχρι σήμερα …

Έγραψε για αυτούς ο Σουρής …

Οἱ Ἥρωες

Μέσα σε βόλια κι ὀβίδων κρότους
ἔπεσαν νιάτα μὲς στὸν ἀνθό τους.
Πᾶνε λεβέντες, πᾶνε κορμιὰ
κι ἄγνωστα τά ῾θαψαν στὴν ἐρημιά.

Κανεὶς δὲ ξέρει ποὺ τά ῾χουν θάψει,
κανεὶς δὲ πῆγε γιὰ νὰ τὰ κλάψει,
κανεὶς δὲν ἔκαψε γι᾿ αὐτὰ λιβάνι,
κανεὶς δὲν ἔπλεξε γι᾿ αὐτὰ στεφάνι.

Ἀνώνυμ᾿ ἥρωες, ἄγνωστοι τάφοι,
κανένας ὄνομα σ᾿ αὐτοὺς δὲ γράφει,
μήτε τὸ χῶμα τοὺς φιλοῦνε χείλη,
σταυρὸ δὲν ἔχουνε μήτε καντῆλι.

Μόνο μιᾶς κόρης μαργαριτάρια
κυλοῦν σὲ τάφους ποὺ κάποια μέρα
θὰ γίνουν κόσμου προσκυνητάρια
καὶ φάροι Νίκης γιὰ μία μητέρα.

 Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, που θρήνησε στενούς συγγενείς και φίλους, μεταξύ των οποίων και τον εθνομάρτυρα αδελφό του.

Υ.Γ. 5,000 αμάχους και αιχμαλώτους στρατιώτες δολοφόνησαν οι βάρβαροι, 850 ομήρους γυναίκες κακοποίησαν βάναυσα, 550 εκκλησίες, σύλησαν, 300,000 γηγενείς Κυπρίους εκτόπισαν, δια της βίας κατέλαβαν το 37% των Κυπριακών εδαφών, 35,000 εγκλώβισαν στα κατεχόμενα και κυρίως στην Καρπασία, που σήμερα συρρικνώθηκαν λόγω της καταπίεσης και βασανιστηρίων από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και συνεχίζουν ανενόχλητοι τα επαχθή εγκλήματα τους …. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο Ελληνικό και Ορθόδοξο, όπως και στην κατεχόμενη Ελληνική Μικρά Ασία….και όπου πάτησαν το βρωμερό τους πόδι ….

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

-Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.
-Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής
-Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας

Και …Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση. Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός.

Και ο μέγας Σαρρής: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ