28.9.22

Ξεκίνησαν τα όργανα-Τούρκος Ναύαρχος στοχοποιεί ωμά την Λέσβο αποκαλύπτοντας δήθεν ελληνικό σχέδιο πρόκλησης στο Αιγαίο

 

“Οι Έλληνες έχουν στο νησί 28 στρατιωτικές βάσεις και περίπου 15.000 στρατιώτες”, δηλώνει ο ίδιος

Το “παπαγαλάκι” του καθεστώτος Ερντογάν, ο γνωστός Ναύαρχος Cihat Yaycı, ξεκίνησε μια “επίθεση” κατά της χώρας μας, στοχοποιώντας την ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Λέσβο.

“Η Ελλάδα έχει μεγάλη στρατιωτική συγκέντρωση στην Λέσβο, 9 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Ναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı, υπάρχουν 28 στρατιωτικές βάσεις και περίπου 15.000 στρατιώτες στο νησί”.

Ο ίδιος ο λαλίστατος Τούρκος Ναύαρχος μας απειλεί να “πετάξει στην θάλασσα όπως το 1922” (γνωστός τουρκικός μύθος που αφορά τουρκική αθλιότητα κατά Ελλήνων αιχμαλώτων στην Σμύρνη).    

“Η Ελλάδα ρισκάρει να πεταχτεί ξανά στη θάλασσα, με το εξοπλισμό των νησιών της”, δηλώνει ο ίδιος.
Ο επικεφαλής του ινστιτούτου ASAM TÜRK DEGS απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaycı ομιλέι για κακομαθημένο γείτονα ( Ελλάδα), στοχοποιώντας ξεκάθαρα ελληνικό έδαφος.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία κατέλαβαν την Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος, που υποτίθεται ότι έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς σήμερα αλλά είναι στρατιωτικοποιημένα! 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται για όσους δεν την μαθαίνουν. Αφού η Ελλάδα κάνει μια τέτοια τρέλα, θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι κινδυνεύει να πεταχτεί ξανά στη θάλασσα.

Αυτές οι εντάσεις που δημιούργησε η Αθήνα δεν είναι γεγονότα που προέκυψαν από το πουθενά. Εδώ και δεκαετίες βιώνουμε εντάσεις που απορρέουν αποκλειστικά από τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου 2016 επιχειρούνται στόχοι όπως η εισβολή και διάλυση της Τουρκίας.

Στις 15 Ιουλίου 2016, η FETÖ έκανε συμφωνία με το PKK, την Αρμενία και ανοιχτά και με την Ελλάδα.

Όταν όμως όλοι αυτοί ( ΗΠΑ) αντιμετώπισαν την ισχυρή στάση του τουρκικού έθνους, έβαλαν αμέσως την Ελλάδα σε δράση με τις προσπάθειές τους να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα το 2017.

Η Τουρκία δεν απαιτεί τίποτα άλλο από το να ενεργεί σύμφωνα μόνο με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης και των Παρισίων. Καταρχάς, το πιο χαρακτηριστικό από αυτά τα 23 νησιά που δεν πεπει να είναι στρατικοποιημένα είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην τουρκική ενδοχώρα.

Από την άλλη, ένα σημαντικό μέρος αυτών των νησιών, είναι η απόσταση αναπνοής από το τουρκικό έδαφος, για παράδειγμα, τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος έχουν αυτή την απόσταση.

Με την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις Συνθήκες  του Παρισιού του 1947, τα νησιά αυτά μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε «μη στρατιωτικό καθεστώς».

Το 1923, τα νησιά του κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου δόθηακν στην Ελλάδα και τα νησιά στα νότια του Αιγαίου δόθηκαν  στους Ιταλούς το 1947.

Ωστόσο, αυτά τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε «μη στρατιωτικό καθεστώς» και παρόλο που η Τουρκία δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τότε με την Ιταλία.

Τα Δωδεκάνησα είναι τώρα κατεχόμενο τουρκικό έδαφος από την Ελλάδα, αφού οι Ιταλοί είχαν καταλάβει αρχικά την δική μας περιοχή κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Έλληνες στρατιώτες έκαναν το ίδιο σε αυτά τα νησιά», κατέληξε ο ίδιος.

Πρόκειται για τουρκικής εμπνεύσεως φανταστικό αφήγημα, που ακολουθεί το νεο-οθωμανικό δόγμα, που λέει πως ότι θέλουν οι Τούρκοι να αρπάξουν, είναι νόμιμο με κάθε σενάριο, και απλά ο αντίδικος οφείλει να υποχωρήσει.

Έτσι σκέπτονται οι απόγονοι των Οθωμανών σήμερα το 2022, και το άσχημο είναι ότι αυτό το δόγμα είναι αποδεκτό από μεγάλη μερίδα του τουρκικού λαού.   

Υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει  χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς, οι έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών κι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας εδώ. Τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας πρέπει να αναγνωριστούν».

Το τι θα κάνει ο Ερντογάν ακόμη δεν είναι σαφές, είναι σαφέστατο όμως ότι η τουρκική πολιτική και οικονομική ελίτ επιζητά επέκταση προς δυσμάς, και καλό είναι να γνωρίζουν, ότι στο Αιγαίο δεν πρόκειται να μεγαλώσουν ούτε χιλιοστό πλέον, αντίθετα κινδυνεύουν να χάσουν όταν ανακηρυχθεί η ελληνική ΑΟΖ και η επέκταση μας στα 12 μίλια.