28.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πορνεία - στην οδό Γιαννιτσών "





 Ρωτήσαμε τον Γερολάκο Μπάμπη, Σύμβουλο της β' Δημοτικής Κοινότητας Θεσ/νίκης, σε τι κατάσταση βρίσκεται κατά τις βραδινές ώρες ή οδός Γιαννιτσών όσο αναφορά την πορνεία.



Ερώτηση: Τι κλίμα επικρατεί στην οδό Γιαννιτσών κατά τις βραδινές ώρες, με το ζήτημα της πορνείας

Απάντηση: 

Η πορνεία εξακολουθεί να υφίσταται το βράδυ στην οδό Γιαννιτσών, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως στο παρελθόν, αλλά  εξακολουθεί να υπάρχει.

 Ερώτηση: Τι εννοείτε όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό;

Απάντηση: 

Η λειτουργία του εμπορικού κέντρου one salonika, παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη διέλευση του κόσμου, υπάρχει περισσότερος φωτισμός πλέον, και έχουνε ανοίξει περιφερειακά του εμπορικού κέντρου και άλλα καταστήματα. Δεν παύει όμως να εξακολουθεί να υπάρχει πορνεία.

Ερώτηση: Είναι γνωστό ότι  δίνετε αγώνα ώστε να εξαλειφθεί εντελώς η πορνεία από την συγκεκριμένη οδό.

Απάντηση:

Πολλοί δώσαμε αγώνα, και ο καθένας με τον τρόπο του. Το αποτέλεσμα μετράει. Θα πρέπει επιτέλους συνεργαστούν ο Δήμος Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια και η Αστυνομία, ώστε να παρθεί μια απόφαση...

 Ερώτηση: Να παρθεί απόφαση για να σταματήσει η πορνεία εννοείτε;

Απάντηση:

Για να μεταφερθεί. Προσωπικά προτείνω να μεταφερθεί στους οίκους ανοχής στα σφαγεία. Πορνεία υπάρχει σε όλο τον κόσμο, και σε κάθε πόλη. Αλλά όχι σε κατοικήσιμη περιοχή, και ειδικά μακριά από παιδικές χαρές. Δεν γνωρίζω γιατί τόσα χρόνια, παρόλη την αντίδραση του κόσμου, των κατοίκων στην οδό Γιαννιτσών, δεν έχουν έλθει σε επαφή αυτοί οι τρεις φορείς ώστε να βρεθεί μια λύση στο αγκάθι που μαστιγώνει αυτήν την οδό, τους κατοίκους της, και γενικότερα την β' δημοτική κοινότητα.

 Ερώτηση: Ποια είναι η θέση σας στο όλο θέμα;

 Απάντηση:

Πρέπει η κάθε εκδιδόμενη να έχει τα προβλεπόμενα κατά καιρούς έγγραφα από τον γιατρό, φυσικά τα προβλεπόμενα έγγραφα διαμονής στην χώρα, να μην είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Με λίγα λόγια οι ιερόδουλες του πεζοδρομίου να είναι νόμιμες και να ελέγχονται κατά διαστήματα. Όχι όπως τώρα, που (;) εκδίδονται χωρίς κανένα έλεγχο από γιατρό, άγνωστο αν έχουν έγγραφα διαμονής στην χώρα, και αν είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

 Πρέπει οι κάτοικοι να απαλλαγούν από αυτή τη μάστιγα, που πραγματοποιείται κάτω από τα μπαλκόνια τους, από τους τσακωμούς \μεταξύ  των τραβεστί και  ιερόδουλων. Πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά οι φορείς που προανέφερα, και να βρεθεί μια λύση.

 Προσωπικά, έχω εξαντλήσει κάθε προσπάθεια. 

Έχω εξάντληση  κάθε προσπάθεια. Ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι και να πράξουν έτσι όπως αρμόζει.