17.5.22

Eλληνικό γλέντι στον Λευκό Οίκο: Χορός και διασκέδαση με «Πέρα στους πέρα κάμπους» (Video)

 

Μπορεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν να τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όμως χθες στον Λευκό Οίκο υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα και… ιδιαίτερα στιγμιότυπα.

Έτσι, στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, διοργανώθηκε και μία δεξίωση με αφορμή την συμπλήρωση των 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Καλεσμένοι περίπου 200 εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, επιχειρηματίες, γερουσιαστές και άνθρωποι που έχουν στενούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα.

Μάλιστα η σύζυγος του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, ως καλή οικοδεσπότης έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της δεξίωσης.

Το μενού ήταν ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση. Ελληνικότατο, με σπανακόπιτα, παντζάρια, ντολμαδάκια και μπακλαβά για γλυκό, ενώ ο χώρος ήταν στολισμένες με γαλάζιες ανθοσυνθέσεις.

Το ελληνικό χρώμα ήταν διάχυτο στον Λευκό Οίκο παντού, ήδη από την είσοδο, στη δυτική πτέρυγα, όπου υποδεχόταν τους καλεσμένους στη δεξίωση μια μπάντα που έπαιζε ελληνικά τραγούδια.

Έτσι μεταξύ άλλων ακούστηκαν τραγούδια όπως το «Πέρα στους πέρα κάμπους»

Πρώτη έσυρε τον χορό η Ελένη Κουναλάκη και ακολούθησε ο Μάικ Μανάτος, επιχειρηματίας, λομπίστας και ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, και η ομογενής Κέλι Βλαχάκις Χανκς.

https://www.topontiki.gr/

( Efenpress/ Μιχάλης Τσολάκης)